DAF's In Autosport
Fotoboek van C.M.Blankestijn
In 1959 introduceerde Hub en Wim van Doorne de eerste door DAF geproduceerde personeneauto, de DAF 600 met een 590cc 22pk sterke luchtge koelde boxermotor.

Uitgebreide testritten met de variomatic aangedreven DAF 600 hadden al bewezen dat deze vorm van riemaandrijving vele voordelen bood bij het rijden in mulzand, modder, sneeuw en zelfs op ijs en dat de auto juist door die variomatic een haast perfect tractie beheersing had en bij het rijden in de bergen met veel bochtige wegen de auto voldoende trekkracht bezat en zeer wendbaar was.

Juist in die begin jaren '60 dacht men bij DAF nog niet aan deelname in autosport, des te opvallender waren ook de activiteiten van de Oostenrijker Rudi Hunger die in zijn land al in 1960 met de DAF 600 de eerste successen behaalde in de autosport en DAF er mede hierdoor toe bracht een eigen rally en race team op te zetten.

Onder leiding van Rob Koch behaalde het DAF Racing Team tot 1972 vele successen in rally, race en rallycross, eind 1972 stopt DAF met het officiële fabrieksteams, alle activiteiten worden overgedragen aan de familie Luijbregts in Valkenswaard, via dit bedrijf bleef DAF de prive rijders in rally's, races en rallycross ondersteunen met kennis, serviceteams en ook financieel.

Vanaf 1976 t/m circa 1978-'79 is er op beperkte schaal door de VOLVO competitieafdeling gereden met Volvo66 1300cc en DAF66Mcoupe1.3, van die periode is zeer weinig bekend.

Deze website geeft een overzicht van de autosport historie van het Rally DAF Team tot 1975 en gaat verder met de trouwe DAF rijders die nog steeds sportief deelnemen in Betrouwbaarheidsritten, Classicrallies, Youngtimerraces en Rally en/of Rallysprints binnen Europa


 

 
*** EU Alg. Verordening Gegevensbescherming (AVG 25 mei 2018) ***
Het beheer en onderhoud van deze website is in 1 hand, aanwezige telefoonnummers, e-mail-adressen en/of privé-adressen van hieronder genoemde actieve en voormalige sportieve DAF rijders zijn onder mijn privé beheer.
Vele van genoemde personen zijn mede lid van een van de DAF clubs binnen Europa en ken ik persoonlijk en onderhoud vanuit onze hobby contacten met hen.

Bedrijven en/of instellingen hebben of krijgen geen enkele inzage in deze gegevens en worden NIET ter beschikking gesteld voor commerciële doelstellingen.*** Bron vermelding ***
Deze NIET commerciële website is een weergave van mijn hobby " DAF Personenauto's " en speciaal hun autosport activiteiten in het verleden en het heden.
Deze website is in 1995 gestart als enkele pagina van de officiële website van "DAF Club Nederland" maar uiteindelijk door gegroeid naar de huidige zelfstandige website.

Publicatie van getoonde foto's en informatie is mogelijk gemaakt met toestemming en medewerking van onderstaande uitgeversbedrijven, autoclubs, voormalige fotograven, leden van DAF Clubs en privépersonen via sociaalmedia en archief van het DAF Museum te Eindhoven.

Als van een foto de fotograaf bekend is zal zijn naam zoveel mogelijk bij de foto's of het onderwerp worden vermeld, staat een naam NIET vermeld zal de bron afkomstig van dafclub leden of een privépersoon al dan niet zelf DAF rijder.

Meewerkende "Uitgevers"
Automagazine "AutoVisie" Amsterdam
Autorevue (NL) 1965 t/m 1972 foto's Pieter Kamp
DAF Club NL. magazine "VARIOMATIC"
Revue du sport Automobile (F) tot 1973
DAF Auto folders (NL) (D) (Fr) (GB) (B) 1960 t/m 1976
Auto, Motor und Sport (D) tot 1971
Oldtimer Plus (B) 2003
Retro Course (Fr) vanaf 2001 tot heden
De Onschatbare Klassieker
L'Automobile (Fr) 1960 t/m 1975
Plusmedia Belgie, Dhr. Guy Devreker
Ad van Geel (DAF Museum Eindhoven)

Meewerkende "Fotograven"
Jan-Peter Ambaum (www .fotojpa.nl)
Foto's Gunther Kroon Amsterdam
Dick Groen (www.autopics.nl)
Erik v.d Schaaff (www.racefoto.nl)
Joost Schouten (www.rallymedia.nl)
Karin Dolman www.NoSpeedLimits.nl)
Martijn Schouten (www.rallyfoto.tk)
J.Rudolf Bouten ( fotograaf in Frankrijk)
Guido Fohr (Fotograaf)
Pieter Wieringa (Fotograaf)
Vikingphoto France (www.vikingphoto.fr)
Henk A.Hazelaar (fotograaf)
Thierry Crespeigne fotograaf van Tour du Hainaut (B)
Johnny Champagne VAS-Fotograaf www.vas.be (B)
Klaas Huvenaar (www.huuf.nl)
Thierry Périlleux ( fotograaf in Belgie )

Meewerkende "Webmasters"
Werner Pessendorffer (MAK Historic Rally Belgie)
Plusmedia Belgie, Dhr. Lude De Ravet (hoofdredacteur)
Jan Krol jr. (www.rallysprint.nl)
H. van der Blij jr. (HvB racingcars.nl)
B.Rietbergen HERO NED. (www.thetrail.nl)
Rob Bijster (bestuur YoungTimers NL)
Danny Vleeshouwers (www.autofans.nl)
Peters Rally Promotion (www.petersrallypromotion.com)
WRP Rallysport Fotografie (www.ewrp.nl)
Martin Fokkens (www.racehistorie.nl)
AMIGO Rallyteam (www.amigorallyteam.nl)
Eddie Linssen (http://members.home.nl/e.linssen)
Petra en Paul Melief (www.rallyvideos.tk)