DAF66 Carpulling
van  "TARZAN"   naar   "Daffie Duck"Begin 2005 werd mij per mail een paar foto's toegezonden van een heel opvallende DAF66, de auto was gespot tijdens een carpulling wedstrijd in het oosten van het land en de foto's werden op een te grote afstand gemaakt met een telefoontoestel.
Volgens de inzender van de foto's is de berijder Bernard Lok en zou deze in t'Harde woonachtig zijn.
Natuurlijk gaat het hier niet meer om een standaard 66 met brede wielen en trekhaak, feitelijk is alles vervangen en is alleen de koets nog aanwezig en herkenbaar.

Dat hier iets degelijks is gebouwd blijkt toch wel uit de foto's maar helaas is er niets bekend over de capaciteiten van deze krachtpatser.

In en over die periode hebben wij niets kunnen vinden wat ons meer kan vertellen over de eigenaar en zijn auto of over het verdere verloop van het seizoen, ook over de jaren daarna hebben wij niets kunnen vinden

Januari 2014, na onze deelname aan de 9e Coupe Glacee Daf in Serre Chevalier komen de drie Nederlandse equipes thuis bij John en Ans Clement de foto's en films bekijken en plotseling laat John vol trots op zijn telefoon foto's zien van een omgebouwde daf66, staande op een autoambulance, die hij op straat in het wild was tegen gekomen en die auto kwam mij bekend voor, daar had ik al lang naar gezocht.
Dus die auto bestaat echt nog, dan toch maar weer zoeken op het web en
YES onder carpulling ! i.p.v trekkertrek, zie hieronder het voorlopige resultaat van mijn zoektocht naar DAFFIE DUCK".


Het eerste resultaat van onze zoektocht vinden wij op www.reny.nl, een bedrijf in Duizel waarvan de eigenaar zelf een DAF66-koetswerk heeft omgebouwd.
Het framewerk is voorzien van een Chrysler 440V8 motor van 7.2 liter en geschikt voor carpulling in de klasse "Special Licht tot 1100kg"

Helaas geen actie foto's van deze auto en wij denken dat dit een opname is van voor 2005, de auto werd toen nog "TARZAN" genoemd.

De auto werd verkocht aan Bernard Lok die op zijn beurt na enige tijd de auto door verkocht aan Bas Jansen en over deze rijder is aanzienlijk meer bekend


Onderstaande informatie, foto's en films t/m 2013 zijn overgenomen van de website van hetTasmanian Devil Carpullingteam
http://www.carpullingteamtaz.nl    vanaf 2014 zullen wij zoveel mogelijk nieuw en rechtstreeks verkregen informatie plaatsen.


Seizoen 2009 t/m 2013

Bas Jansen
Tasmanian Devil Carpullingteam


De website van het team bevestigt feitelijk onze eerste informatie, de auto was in het t'Harde en heeft daar een aantal jaren staan te verkommeren in een schuur.
Gelukkig dat Bas Jansen het carpulling virus van zijn zwager heeft overgekregen en
ook nog eens de moeite heeft genomen de auto van zijn ondergang te redden.

De winter van 2009 / 2010 was nodig om alle noodzakelijke reparaties en aanpas singen voor elkaar te krijgen, de kleurstelling is gebleven net zoals de herkenbaarheid van de 66sl, de wijzigingen zitten allemaal onderhuids en met de body omhoog kun je die goed bekijken en het is werkelijk imposant.

Over deelname aan wedstrijden in 2010 en 2011 staat niet zoveel vermeld,
de informatie betreft hoofdzakelijk 2012 en de belangrijkste mededeling dat
DAFFIE DUCK in 2013 Nederlands Kampioen is geworden in de Special lichtklasse ( tot 1350kg )

Enige technische details.
Motor :    Chrysler 7.2liter met zelfbouw injectie
Brandstof :    Methanol
Koppeling :    2 plaats, zelfbouw.
Versnellingsbak :    4 bak, ex Belgisch leger.
Achteras :    Iveco
Banden :    Trellenborg 600x50x15.5
Inlaat :    Edelbrock Torken
Ontsteking :    Mallory Supermag 3 magneetFoto's van deelname in Elspeet, Lopik, Andijk en Vessem, seizoen 2012.

 


Seizoen 2014
Hoewel de website van de Tasmanian Devil Carpullingteam aangeeft dat Bas Jansen dit seizoen niet zou rijden, constateren wij juist dat hij zo'n beetje de enigste is van het team die juist deelgenomen heeft aan 4 van de reeds 5 verreden wedstrijden dit jaar.
Zowel in Berkel-Enschot / Heukelom, Made, Gulpen en Zevendonk (B) behaalde Bas 20 punten en staat in de ranking van het DCPO met 80 punten op een zeer ruime 1e plaats voor het kampioenschap in de klasse Special licht tot 1350kg.

De DAF66 trekt de bak zo'n 66 a 70 meter achter zich aan tot dat deze zijn gewicht echt muurvast in de grond heeft staan.

Met nog twee wedstrijden te gaan dit jaar, moet het wederom lukken kampioen te worden, laten wij hopen dat de auto heel blijft en er geen schade aan de motor ontstaat want motorschade is een zeer kostbare aangelegenheid in deze sport.2012, 2013 en nu opnieuw in 2014
Bas Jansen met DAFFY DUCK Nederlands kampioen in zijn klasse !


Boeruh Rock
(NL) 18 april 2015

In deze 1e wedstrijd van het seizoen, totaal 6 wedstrijden, laat DAFFIE DUCK weer eens zien welke kracht onder die koets schuil gaat en waartoe hij in staat is.

Op een wedstrijdbaan van 80 meter wist hij een afstand te bereiken van 75.08 meter en hielt daarmee no.2, de BMW "Chain Reaction" niet minder dan 13 meter op afstand.

de eerste 20 wedstrijd punten voor het seizoen zijn daarmee behaald en geven een goed gevoel voor het verloop voor de rest van dit seizoen.

Trekker Trek Wieringerwerf
(NL) 25 mei 2015

Ook deze tweede wedstrijd van het seizoen is DAFFY Duck onverslaanbaar in zijn klasse en doet het ten opzichte van de zwaardere auto's zeker niet onder voor die jongens.

De motor, versnellingsbak en assen houden het zeer goed maar na iedere wedstrijd is groot onderhoud absoluut een must want het materiaal heeft het gruwelijk te verduren.


Kijk eens op de site van DCPO voor de datums en bezoek deze wedstrijden is, erg interessant !

Carpulling "Heijenrade" Gulpen
(NL) 19 juli 2015

Daffie Duck blijkt opnieuw de sterkste in zijn klasse tot 1350kg.
Na 5 verreden wedstrijden heeft Bas Jansen met zijn auto de maximale 100 punten behaald (20 per wedstrijd) en met nog slecht twee wedstrijden te gaan, waarvan 1 in Zevendonk Belgie, kan het Nederlands kampioenschap in zijn klasse hem feitelijk al niet meer ontgaan tenzij de motor of versnellingsbak vastloopt maar wij gaan er vanuit dat Bas geen onnodige risico's zal nemen.Trekkertrek en Carpulling Schipluiden
(NL) 12 en 13 september 2015
Bas Jansen met DAFFY DUCK veel te sterk voor concurentie !
Nederlands Kampioen 2015    (4 maal op rij !)

ook tijdens de laatste Nederlandse wedstrijd blijkt Bas Jansen met zijn DAFFY DUCK te sterk, 6 wedstrijden, 6 overwinningen totaal 120 punten, wat een resultaat.
Feitelijk hoefde Bas niet eens te winnen om het kampioenschap voor de 4e maal op zijn naam te schrijven, zijn voorsprong was simpelweg te groot om ingehaald te kunnen worden.

Proficiat Bas met jou 4e landstitelTrekkertrek en Carpulling 17 juni Made en 21 juli Gulpen 2016
Bas Jansen met zijn Daffy Duck gaan voor de 5e landstitel in hun klasse.
In Made laat Bas de eerste plaats uit zijn handen glippen, tijdens de trek had de auto zoveel wielsnip dat deze begon te dansen en gas terug moest worden genomen en dat kost in deze sport meters en die kwam hij een paar te kort dus moest met de 2e plaats genoegen worden genomen.

In Gulpen bleek de combinatie opnieuw oppermachtig, zonder bedreiging naar de hoogste trede op het podium, 1e plaats.


Foto's van:  JUSTMYEYESGULPEN

Trekkertrek en Carpulling
3 sept. Schipluiden + 18 sept. Best 2016

In deze laatste twee wedstrijden van het seizoen toont Bas Jansen opnieuw de power van zijn DAFFYDUCK, onverslaanbaar trekt hij de zware bak naar 66.57m en naar 94.06 meter en laat daarbij de concurrentie ver achter zich.

Op de site van de DCPO is nu officieel bekend gemaakt "Nederland Kampioen 2016 Special Licht tot 1350kg" en dat voor de 5e keer op rij !.

De ondergrond, de hardheid van de baan, is mede bepalend voor de afstand die getrokken kan worden, hoeveel grip hebben de banden, hoe snel graaft de bak zich in en hoe goed is de piloot in het controleren van zijn gaspedaal.

Die ondergrond heeft de organisatie toch behoorlijk onder controle, in Made werd 94,88m getrokken in Gulpen 84,66m in Schipluiden 66,57m en in Best 94,06m, dit mag toch aangeven dat Bas zijn gaspedaal goed onder controle heeft en natuurlijk de techniek van de auto.Helaas "DAFFY DUCK" is niet meer !
Het was al verdacht stil rond Daffy Duck en na nu blijkt is per seizoen 2017 de DAF66 opbouw vervangen door een Fiat opbouw en is daarmee de imposante DAF66 verdwenen uit het strijdtoneel.

Natuurlijk, het was geen echte DAF66 meer maar het is en blijft toch jammer dat het uiterlijk is afgevoerd,
DAFFY DUCK blijft in onze herinnering gegrift.