DAF44 - V6
Werkelijk prachtig nieuw project in Engeland staat klaar voor aanvang van seizoen 2016  " Classic Modifieds Races "

Op autosportgebied vind je in Engeland echt van alles, kijk maar eens naar de DAF-V8, en alle vormen zijn daar in reglementen omschreven en vastgelegd maar geven de sporters wel alle ruimte om auto's volledig te verbouwen en aan te passen.

Paul Read rijd al een aantal jaren in "Classic Modifieds" auto's en deze vorm van autosport lijkt het meest op de Nederlandse vorm van Stockcarracing of Ovalracing en hij heeft voor het seizoen 2016 een DAF44 als basis genomen.

Hoewel in deze vorm van autosport direct contact niet uitgesloten of te vermijden is, is het niet de bedoeling elkaar moedwillig van de baan te rijden of over de kop te jagen, de auto moet toch een paar seizoenen mee kunnen maar er zal erg scherp gereden moeten worden.

Voor 2016 staan er 11 races gepland op de " Swaffham Motorway " en 1 race op de " Peterboro circuit ".

De eerste race staat gepland op 28 februari aanstaande en dan zal ook de DAF44-V6 voor het eerst in actie komen.
Om de 44 geschikt te maken is de auto volledig ontmanteld, alleen de carrosserie was nodig en om daar een compacte ford V6 motor a 2900cc in te kunnen plaatsen, zwaardere en bredere assen onder te kunnen plaatsen en versnellingsbak moest er grondig worden verbouwd.

Omdat onderling contact niet te vermijden is moest ook de carrosserie inwendig flink verstevigd worden en werd de buitenkant voorzien van stootbalken die ook de buiten de auto uitstekende wielen moeten beschermen.

Het resultaat ziet er zeer imposant uit, hier zitten vele uren in en nu hopen dat Paul successen kan behalen met de 44-V6.28 februari 2016 (GB)
1e race op "Swaffham Motorway"


De DAF44-V6 heeft zijn vuurdoop gehad !
De informatie op de website van de organisatie is beperkt maar wij begrepen dat er 2 heads zijn verreden en dat uiteindelijk resulteerde in een 4e plaats voor Paul Read.
Gezien de foto's uit het rennerskwartier zijn er geen technische of andere problemen geweest en is de auto er ook zonder schade uitgekomen.
Hier de eerste actie foto's

20 maart + 10 april 2016 (GB)
2e + 3e race op "Swaffham Motorway"

Helaas op de websites en facebookpaginaas weinig informatie geplaatst, over de 2e en 3e race konden wij geen uitslagen vinden.
Op de facebookpagina vinden we wel de melding dat in de DAF44-V6 waarschijnlijk een nieuwe versnellingsbak is geplaatst en dat de equipe in de 4e race weer zal rijden.
Wel vonden wij wat foto's van Chris Baker die tijdens de laatste twee race zijn gemaakt.
15 mei + 5 juni 2016 (GB)
4e + 5e race op "Swaffham Motorway"

We komen steeds iets meer te weten over het spelletje dat "Oval Racing" heet en deze tak van het korte baan racen mag absoluut niet verward worden met het "Banger Racing" waarin de auto echt aan gort worden gereden

We vonden wat foto's van Simon Fixer en Cg-Videos die tijdens de laatste races zijn gemaakt.

Na 5 verreden races staat Paul Read met startnummer 57 op de 3e plaats in het klassement met 101 punten.
nummer 1 en 2 zijn slecht totaal 28 punten verwijdert van Paul en nummer 4 staat nu pas op 57 punten, er zijn dus nog kansen volop.
DE DAF44-V6 blijft het goed doen en trekt veel bekijks omdat de DAF als personenauto niet echt meer bekend is in Engeland.

26 juni 2016 (GB)
6e race op "Swaffham Motorway"

Race 6 is verreden op een behoorlijk glad circuit en onze ervaring is "brede banden op gladde ondergrond betekend glijden" en juist dat is niet echt de bedoeling van deze sport, alles komt aan op Regelmatigheid.
Resultaten zijn niet online, wellicht later.Seizoen 2017

Halve wegen seizoen 2016 werd het plotseling heel erg stil rond de DAF 44-V6 met Paul Read, de auto bleek te koop te staan.
De samenstelling van motor, aandrijflijn, remmen en degelijk van diverse verschillende auto's afkomstig bleek niet optimaal te werken er waren te veel technische problemen.

De 44-V6 blijkt nu in bezit te zijn van Peter Borough, een man met een zeer technische achtergrond, hij heeft de auto op alle mogelijke punten aangepast en/of grondig verbouwd en de auto kreeg een ander kleur.

Wat wij begrepen is dat zoon Charlie de auto gaat besturen tijdens de wedstrijden op de "Swaffham Motorway".
De eerste testrit is gedaan en die verliep niet naar wens, schade !.

De laatste dagen is er intensief aan de auto gewerkt en is die net op tijd klaar voor de eerste race op 26 februari a.s., wij hopen dat de 10 geplande races op het circuit dit jaar uitgereden kunnen worden.

Veel succes Peter en Charlie !

26 februari 2017 (GB)
1e race op "Swaffham Motorway"


De eerste race van het seizoen zit er op en is goed verlopen, het spande er om of de DAF op tijd klaar zou zijn maar het is gelukt.

Wij hebben de indruk dat dit het eerste seizoen is van Charlie Rennie überhaupt in deze sport die waarschijnlijk al wel jaren meegaat met zijn vader die in dezelfde klasse een Ford Capri rijd.

Charlie heeft de auto uit de muur weten te houden en wist in het veld van 10 auto's 1x 9e te worden en 1x de 4e plaats te pakken en dat geeft moed.

Er zal de komende tijd zeker weer gesleuteld moeten worden, bijstellen, afstellen en verbeteren, wij houden u op de hoogte.