DAF's in Autosport  2019


2019 was sportief gezien voor de DAF en Volvo66 equipes weer een goed jaar met mooie resultaten en plaatjes om van te smullen.
Wat enorm in opkomst is als informatie bron en weergave van foto's is Facebook en anverwante socialmedia.
Velen vinden het een verschrikkelijk medium anderen zijn er aan verslaaft, feit is dat wij er veel extra informatie mee hebben gekregen en wij de pagina's op onze website regelmatig konden aanpassen en dat brengt ons direct naar het onder staande bericht dat daar ongetwijfelt het resutaat van is.


Rallycrosser " Stef Scheepers "

Ieder jaar staan wij er weer versteld van wat er spontaan per mail en zelfs per post aan informatie en foto's wordt aangeboden door mensen die de informatie toevallig hebben liggen of die zelf in een DAF of Volvo met variomatic actief zijn geweest in de autosport.

Zo ook deze informatie die wij nog maar net ontvingen van Stef (Stefan) Scheepers die met een 66 in de jaren midden '80 deelnam aan rallycross wedstrijden in Nederland en België, Stef was in die jaren nog woonachtig in Valkenswaard maar woont en werkt reeds jaren in Duitsland.

De foto's en informatie die wij van Stef ontvingen hebben wij geplaatst op de pagina Rallycross en daar zullen beelden bij staan waarvan u denkt, O ja die ken ik.
Heeft u toevallig beelden van Stef met deze auto, a.u.b. aan ons toezenden, wij bezorgen die vervolgens bij Stef zodat het ook bij hem weer gaat leven.
 


Nu de informatie van Stef Scheepers is verwerkt en voordat wij beginnen met 2019, eerst even een klein overzichtje uit het leven van deze DAF66 in groep-2 uitvoering.
De naam van de 3e eigenaar is bekend maar helaas hebben wij geen informatie over zijn rally, race of rallycross activiteit.
1e eigenaar DAF Nederland
Deze auto is nagenoeg zeker in 1972 ontwikkeld en opgebouwd door de Rally c.q Ontwikkelings afdeling van DAF Nederland.


Rijder: Jean-Louis Haxhe
Groep-2 racesin Belgie
2e eigenaar Harrie Geeris

Rijder: Harrie Geeris
Groep-2 races Nederland
3e eigenaar Jan Hompes

begin jaren '80 komt de auto in bezit van Jan Hompes in Belgie, van hem weten wij eigenlijk niets.
4e eigenaar Stef Scheepers

Rijder:  Stef Scheepers
Rallycross in Belgie en Nederland
5e eigenaar Ed van Tongelen

Ed van Tongelen heeft de auto al redelijk lang in eigendom en is voornemens de auto terug op te bouwen naar Grp-2 racer.






14e Coupe Glacee DAF
3 + 4 januari 2019



16e Ronde Hivernale
5 + 6 januari 2019
New year starts on "Circuit Serre Chevalier"
Helaas voor het 3e jaar niet aanwezig kunnen zijn bij dit geweldige winterspektakel bij de familie Laurent, volgend jaar beter.
Uit berichten maken wij op dat er weinig natuur sneeuw was gevallen maar dat de strenge vorst de opgespoten sneeuw en het ijs op het circuit toch in zeer goede conditie hield en er driftig oplos gedrift kon worden en het weer een bijzonder VARIOMATIC festijn was.
42 rijders die hun uiterste best deden om zo regelmatig mogelijk hun tijden te rijden en zich ook met fraaie tijden klasseerde, sommige rijden echt voor het klassement en weer anderen rijden puur omdat het zo mooi is om met een DAF of Volvo variomatic op ijs te driften, op een droog wegdek lukt dat met een standaard auto nou eenmaal niet zo goed en natuurlijk de sfeer op en rond het circuit doet de rest.
Wij ontvingen weer mooie beelden uit Frankrijk waarvan hier de meeste bijelkaar gezet.




12 januari 2019
Het Nederlandsche rittenseizoen 2019 is hierbij geopend.
De Omloop van het Oosten heeft voor de 9e keer dat voorrecht en dit jaar in wat betere weeromstandigheid.

67 equipes aan de start in De Wilp, bij Apeldoorn, verdeeld over 3 wedstrijdklasse en direct maar voor het NHRF-kampioenschap.
In de sportklasse zijn de variomatic equipes goed vertegenwoordigt en scoren goed tot redelijk goed, maar zonder problemen.

De 5 DAF equipes in de Sportklasse.
Rene van Bussel - Gijs van Ophey 6e     Rob van Dooren - Johan van Dam 14e     Noor Tak - Johan Tak 26e
Rob van den Beek - Stijn Verberne 29e     Nico Poolen - Gert Poolen 30e


12 januari 2019

Voor degene die het circuit kennen en er gereden hebben weten dat het met 850 a 900 meter lengte niet de langste is en zeker niet het breedste circuit.

Voor hen is het dan ook niet moeilijk zich voor te stellen hoe het moet zijn om met 31 equipes, 12 uren op redelijk hoge snelheid rondes te rijden die ook nog eens qua tijd gelijk zouden moet zijn.
DAT IS MOEILIJK !


1 DAF55coupe in de strijd als team "Warriors" die tussen al het geweld de 3e plaats in het algemeen klassement weet te behalen en als wij de foto goed bekijken is dat helaas toch niet helemaal zonder deukje gelukt.

De namen van de rijders worden in het overzicht niet vermeld maar wij gaan er vanuit dat het dezelfde rijders zijn die in de twee voorgaande ritten van afgelopen weken ook hoog in het klassement eindigde.

Kaloppi Ralli     12 januari 2019 (FIN)
In het prachtige besneeuwde Finse landschap komen 72 equipes aan de start in de Kaloppi Ralli die mee telt voor het Finse rallykampioenschap.
Aan de start ook een 10 tal klassiekers waarvan equipe Jesse-Jonas Haake - Joni Leander met de Volvo66 die weer in oude glorie is hersteld na de koprol in seizoen 2018.
Zij worden uiteindelijk 50e in het algemeen klassement waarin 55 equipes zich klasseren, de rest valt uit wegens technische problemen of raken van de weg.


14e Newyears Drive
19 januari 2019 (NL)

Start en finish in Woudeberg.
Circa 210 km / 4 trajecten kaartlezen in de Betuwe en Utrechtse heuvelrug
75 equipes aan de start voor een fraaie rit waaronder 4 DAF / Volvo equipes

Robert-Hans Hafkemeyer - Eric-Maarten Edixhoven pakken gelijk goed uit en behalen met de Volvo66 de 4e plaats in de Tourklasse.
Johan Kuipers - Gino Lens (op foto) komen met de 55coupe uiteindelijk op de 18e plaats in de Tourklasse.
In de sportklasse vormen Nicole Kastrop - Lieke Goldschmid na lange tijd weer een team en rijden met hun 55M naar de 17e plaats.
ook in de sportklasse Roeland Ydenberg - Peter Terluin in de bekende blauwe 55coupe, zij worden 31e in de klasse.

The Winter Trial    27 januari t/m 1 februari 2019 (D- SLO-A)

Een echte sneeuwrally en een met een degelijke naam ! maar de Nederlandse organisatie moet uitwijken naar het buitenland om ook in de sneeuw te kunnen rijden.
Zuid Duitsland, Slovenië en Oostenrijk staan deze editie garant voor een flinke hoeveelheid sneeuw die het alle equipes lastig maakte maar erg mooi.

Equipe Jo Heesakers - Wim Peters met de DAF66M1.3coupe rijden deze rally al jaren, dit jaar behalen zij de 13e plaats in de Challenge Klasse.

Met start nummer 66 staat equipe Kristiaan Wulffraat - Ralf van Meer in de Volvo66 op de startlijst en aan de start maar vreemd genoeg staat er in de eindrangschikking geen resultaat vermeld, ook zij reden in de Challenge Klasse en reden de rally volledig uit.

Legend Boucles a Bastogne
1, 2 en 3 februari 2019 (B)

De rally zelf is al een legende en nog steeds trekt deze rally vele fraaie klassieke equipes aan waaronder ex- fabrieksrijders.
De rally kent een Demoklasse waarin voormalige fabriekrijders nog eens laten zien wat zij konden met de auto van toen.
Natuurlijk is er de Classicklasse, een regularity met een redelijk hoog tempo, gladde wegen, sneeuw en veel publiek en dat maakt deze classic toch ook erg bijzonder.
De meeste aandacht gaat uit naar de LEGEND klasse, ook klassiekers maar een tandje beter of de equipes beschikken over een hogere licentie en rijden meer op hogere snelheid en geven iets meer inzicht hoe het er in de jaren '70 aan toeging.
Nog niet zoveel jaren geleden reden er 5 tot soms wel 8 DAF equipes in deze rally verdeeld over de verschillende klassen, in deze editie slechts 1 DAF equipe, Pierre Jamin - Rene Beyers met de groep-2 DAF66M en helaas hebben zij de wedstrijd wegens een brandje in de motorruimte moeten staken.
Gelukkig valt het mee, wat elektrische bedrading en bij de carburateur en kan alles weer op tijd klaar zijn voor de aanstaande SPA Rally, we hopen dat dan alles weer normaal functioneert.

R.A.C. de Pair
23 februari 2019 (B)

Deze regulairityrally staat al enkele jaren in de Belgische agenda maar via de media en websites komt er weinig over naar buiten.

Alain Delgives - Yves Lambert rijden in de Classicklasse en behalen een 16e plaats.
Opvallend is het redelijk hoge aantal uitvallers in die klasse.


(BRC) Haspengauw Rally
Slowly Sideways Demorally
22+23 februari 2019 (B)

Het Belgische Rally Kampioenschap is geopend ! en hoe !.
De smalle landbouwwegen tussen de uitgestrekte fruitbedrijven rondom de stad Landen waren het decor van de Haspengauwrally.
Het extreem mooie weer voor deze wintermaand verleide enkele rijders tot extreem hoge snelheden en dat liep niet altijd goed af, een aantal kan nu al beginnen te bouwen aan een nieuw rallywapen.

Slowly Sideways Belgium was uitgenodigd om de DEMO rally te verzorgen, de organisatie had daarvoor voor 12 equipes tijdruimte gecreëerd.
de 4 kp's mochten totaal 2x worden gereden totaal circa 120 a 130km waarvan 96% verhard op smalle wegen met vele haaks link of rechts bochten waarbij het asfalt zeker 10cm en meer hoger lag dan de berm waardoor driften niet echt een optie was.

Rinus Blankestijn - Eugene Wijnen verzorgde de DAF presentatie op de kp's die wel geschikt waren voor de DAF, niet te lange rechte stukken, veel haakse bochten, smal e.d en ook wij verloren in een bocht even de controle en kwamen met een wiel los van de grond te staan, gelukkig was het publiek bereid ons weer op het juiste spoor te zetten.
Het was een prachtige ervaring voor ons, voor Eugene was het 15 jaar geleden dat hij de laatste rally navigeerde en het lukte weer.


foto's ter beschikking gesteld door:
Classic Rally Stuff (Winnie Lardenoije)
I.W.Rallyphoto
GS Autosport.nl

ook onze DAF55M komt even los van de grond



Zo'n 100 equipes aan de start in Zeddam voor de circa 370 km lange 56e R.O.Z die dit jaar is verreden in de Gelderse Achterhoek.
Zoals verwacht, weer goede routeboeken, degelijke organisatie en goed kaart materiaal waarbij de uitzetters bewust kaarten uit gekozen hadden die al wat ouder waren en dus voor de nodige opzettelijke verwarring zorgde en dat was de bedoeling het moet ook niet te gemakkelijk worden.

In Sport en Tourklasse totaal 4 variomatische equipes aan de start en vol trots kan worden gemeld dat equipe Niko Poolen - Gert Poolen met de rode 66Mcoupe de overwinning in de Tourklasse heeft behaald en voor zover ons bekend is dat hun 1e klasse overwinning, PERFECT mannen goed werk.
Op een verdienstelijke 6e plaats in deze klasse eindigen Robert-Hans Hafkemeyer - Erick-Maarten Edixhoven in de Volvo66

In de sportklasse komen Rene van Bussel - Gijs Ophey met de DAF/Volvo66 op de 8e plaats uit en equipe Roeland Ydenberg - Peter Terluin op komen op de 35e plaats.


R.O.Z.
9 maart 2019 (NL)

22e Hornelandrally 15 + 16 maart 2019 (NL)
Voor zover ons bekend de enigste rally vanuit Nederland op basis van Michelinkaarten, van punt naar punt volgens een geheel vrij te kiezen route en je mag zelfs tegengesteld terug rijden indien je het spoor volledig bijster bent.
Klink leuk, is het ook maar het bijzonder slechte weer, veel regen, lange rally, +/- 19 a 20 uur met een hoog gemiddelde !
ook dit jaar weer zo'n 65 a 70 equipes aan de start waaronder 3 DAF's + 1 Volvo66.


In de sportklasse vol ijzer sterke equipes, rijden Frank Moonen - Peter Hoens in de oranje 55coupe nar een 8e plaats en Jo Heesakker - Wim Peters met de 66Mcoupe
bereiken de 13e plaats, het was zwaar en lastig maar gelukkig zonder technische problemen.

In de toerklasse komen wij een bekende auto tegen, de 55-5 ex Ton Koster, ex Wim Luijbregts.
De auto word nu bemand door Rene van Bussel - John van Dijken en scoren direct een solide 3e plaats, waarschijnlijk omdat de auto over wat meer kracht en snelheid
beschikt wat in deze rally goed van pas kan komen.

Robert-Hans Hafkemeyer - Eric-Maarten Edixhoven met de volvo66 willen deze rally graag zo snel mogelijk vergeten, vanaf de start kampte zij met stroom problemen
en een carburateur die niet wilde doen waarvoor hij op een motor zit, uren hebben de equipe leden zelf staan sleutelen tot het moment dat zij in België besloten te staken en
zonder auto huiswaarts te keren.
De komende tijd zal de Volvo66 grondig worden nagekeken.

Cold Classic Car Experience
3 t/m 9 maart 2019 (NL+Dld+S+N)
Dit is geen kaarleesrally maar een zware toertocht waar vriendschap, gezamenlijke passie en genieten van het extreem fraaie landschap in Zweden en Noorwegen.
De organisatie is in handen van "De Zware Hufters" en dat klink veel erger dan het in werkelijkheid is.
Deze groep hebben meerdere malen de "Carbagerun"gereden, vonden dat te groot worden en bedachten een alternatief waarbij de basis feitelijk gelijk is, deelname alleen mogelijk met auto's van 30 jaar en ouder, gezamenlijk optrekken en beslist geen klassement !!!.



17 deelmenende equipes en daarbij twee DAF's die zeker aan de leeftijdeisen voldeden.
Met de 55Mcoupe de broers Martijn en Bert van Veldhuisen en met de Daffodil Erik van Hengel.
Beide equipes hebben de gehele route die goed overleeft, hevige sneeuwval en kou waren de grootste obstakels.

Door een strikt persoonlijke fout is de Daffodil door de ANWB terug naar Nederland gebracht, tijdens een routine controle had Erik zoals hij shrijft de dop na het bijvullen van de motorolie er niet goed opgezet en ontdekte dat pas na km's toen de motor zonder olie kwam te staan, door direct te stoppen is extreme schade kunnen voorkomen.


39e Nuit des Longs Capots
16 + 17 maart 2019 (Fr + Esp)

Vandaag 1 mei per mail onderstaande foto's ontvangen van Francois Picquot, hij schrijft over de eerste belevenissen in de kaarleessport cq regularityrallysport in een DAF66sl samen met rijdster Patricia Bamas vormt hij nu een equipe en hebben in Zuid Frankrijk inmiddels twee classicrallies gereden.

Deze regularityrally start in Perpignan en voert de teams door Frans en Spaans Catalonië en heeft zo'n 485 wedstrijd kilometers.
75 equipes reden deze klassieker en DAF team zou op de 44e of 45e plaats zijn geëindigd, Francois schrijft dat zij laatste waren in hun alle eerste rally, waar dan die andere 30 equipes gebleven zijn kwam geen antwoord op.


Welkom Patricia en Francois, heel veel succes gewenst in de autosport !

Het blijft een mooie combinatie, de rally voor het Belgische Kampioenschap (BRC) en de Classic Rally
op snelheid (VHRS).
Een vast gegeven is dat het of regent en modderig is of het vriest en ligt er sneeuw, dit jaar waren regen en
modder aan de beurt en dat zorgde voor wat extra spanning.
Wij beperken ons tot de VHRS-klasse equipes omdat in die klasse twee fraaie DAF's de strijd aangaan met vele
Fords, Porsches e.d., een klasse van totaal 58 equipes.

DAF equipes Andre Ransy - Eric Gratingen met de 55Mcoupe en Christiaan Baeten - Jacques Schroeder met
de 66coupe doen goede zaken door de 23e en 28e plaats in de nemen en zich in het midden van het geweld te nestelen,
dit weer type is uitstekend geschikt voor de variomatic rijders.
SPA vhrs-rally Classic
16 maart 2019 (BL)

38e Gelderse Valleirit  23 maart 2019 (NL)
Verdeeld over 3 wedstrijd groepen staan er in Tiel circa 100 equipes aan de start voor 210 a 250 km's kaartlezen volgens de meest voorkomende systemen.
Na afloop kon men toch hoofdzakelijk positieve opmerking horen over deze klassieker in de rittensport.
In de sport- en tourklasse rijdt een DAF equipe en beide eindige in de middenmoot.


Nico Poolen - Gert Poolen (66Mcoupe) 21e plaats in sportklasse.
Frans van der Zalm - Henny Koorn (55M) 20e plaats in de tourklasse.

12e Rally Epernay-Vins de Champagne VHC
22 t/m 24 maart 2019 (Fr)

Het seizoen 2019 begon voor Pierre Jamin en Rene Beyers niet goed, een brandje in de auto tijdens hun eerste rally dit jaar maar gelukkig is de schade weer hersteld, alle belangrijke punten gecontroleerd op lekkage of gevaar van kortsluiting en zie hier een 8e plaats in de VHC-klasse in deze fraaie rally van noord Frankrijk.
De 66M-grp2 gaat als vanouds en het gevoel en vertrouwen in de auto is weer terug, geweldig !.

12e Antwerp Classic
23 maart 2019 (B)

Bert De Laet - Tom De Laet rijden deze kaartleesrit volledig uit met hun Volvo66, heel vreemd dat zij niet op de lijst voorkomen van de "Oldtimer Klasse".

hopen dat de organisatie dat nog zal rechtgezetten.
6e Tour D'Ardeche
30 maart 2019 (Fr)

Over deze kaartleesrit zijn weinig gegevens bekend, de equipe C.Dussert - B Dussert staan op de lijst met een Citroen 1220club maar zij reden met hun fraaie 66M1300 en komen op de 58e plaats in het klassement.

Totaal waren 74 equipes van start gegaan.

7e Ralli Historico Vila da Serta
6 april 2019 (P)
De regularity is een wedstrijdvorm die Jose-Segara Marques - Jose-Carlos Fiqueiredo goed beheersen en daarin ook mooie resultaten boeken.
In deze 7e editie van de Vila da Serta waarin 42 equipes aan de start kwamen moesten zij de mooie blauwe 66Mcoupe uit de strijd halen wegen remproblemen en die zijn zeker in Portugal toch wel heel erg belangrijk !, heel spijtig maar nu geen resultaat.

15e Coppa d'Europe
4 t/m 7 april 2019 (NL-B-Dld-Fr- Lux)

Regularityrally vanuit Maastricht door 4 landen met finish in Luxemburg.
Een goed verzorgde en georganiseerde rally waar jaarlijks zo'n 75 tot 80 equipes aan deelnemen maar naar buiten toe weinig berichtgeving en bitter weinig foto's om te bekijken maar gelukkig ontvangen wij van de DAF equipes zelf foto's en informatie.

1 Volvo66 en 2 DAF equipes in de strijd.

In de Coppa Superklasse rijden met de Volvo66 Martina Korff - Magnus Korff naar een fraaie 6e plaats, jammer dat wij van hen zo weinig informatie vinden of krijgen over hun activiteiten.

In de Coppa Sportklasse twee DAF equipes van het LHRT, met de 55coupe rijden Frank Moonen - Peter Hoens de gehele rally zeg maar zonder problemen uit en komen op de 8e plaats uit in deze zware klasse.
Heel ander gaat het met de DAF55 equipe Ilse van Bussel - Rene van Bussel, zij tanken onderweg vermoedelijk v ervuilde brandstof, kort na die actie begint de DAF slecht te lopen, schoonmaken en nog eens en nog eens en uiteindelijk op pure wilskracht toch een 25e plaats in de klasse behaald, goed gedaan equipe maar we willen niet weten wat er in het Limburgs gezegd is.

20e Rally van de Grensstreek
6 april 2019 (NL)

Beetje jammer, aan deze classicrit word net echt veel aandacht besteed in de media, zij verdienen beter !
Ondanks dat komen er 77 equipes aan de start, mensen die de rit en de organisatie kennen komen ieder jaar trouw.
Na een fraaie route door Nederlands en Belgisch Limburg eindigen de enigste twee DAF equipes in de rit op keurige plaatsen in de sportklasse.
Rob van Doorn - Johan van Dam (links) op 8e plaats.
Johan Tak - Mark Tak (rechts) op de 21e plaats.

15e PeelRand Classic
7 april 2019 (NL)



Foto's van Stefan Engels


Mooi veld van 66 equipes voor de 15e editie vanuit Grathem die door het "Leudal" en de Belgische gemeente "Kinrooi" voerde.

En dit jaar een mooi hoog DAF gehalte, 3 in sportklasse en 3 in tourklasse.
4 equipes zijn toch redelijk nieuw voor ons, zij rijden of niet veel of maken dit jaar de start in de kaartlees sport, een ding is zeker het zijn mooie auto's en vooral de 33 vinden wij mooi om te zien in de sport.

Sportklasse:
Hans Rodenburg - Jaap Tak met de gele 66M1300, 16e plaats
Daan Elshof - Andre Sonneville met de 33, 30e plaats
Randolph Aldewereld - Matthijs Aldewereld met de groene Volvoo66, 31e plaats

Tourklasse:
Johan Kuyper - Gino Lens in de gele 55coupe, 12e plaats
Martijn Veldhuisen - Chelsey Roks met "Camel-DAF replica" 18e plaats
Frank Ockeloen - Jos Holthuizen in een zeer mooie 55M, 19e plaats.

Alzheimer Rally
12 april 2019 (NL)

De rally voor het goede doel, de bestrijding van Alzheimer was ook dit jaar weer een succes in alle opzichten.
De meer dan 160 deelnemende equipes brachten meer dan 77.000,= euro bijeen voor dit doel. !

In de wedstrijd rijden Rob van Dooren - John van Dam met de 55M naar de 18e plaats in de sportklasse waarin 72 auto om de eer streden.

1e Sud Aveyron Classic  13 + 14 april 2019 (Fr)
De tweede kaarleesrit van equipe Patricia Bamas - Francois Picquot start in Millau en komen 47 equipes aan de start.
Voor de DAF equipes verloopt alles naar wens en beginnen de smaak te pakken te krijgen en behalen nu de fraaie 11e plaats in het klassement.




2e VASAF Slalom
van Arendonk

14 april 2019 (B)


In 2018 was het erg stil rondom de slalom activiteiten van John Clement in de 55Mcoupe, gelukkig komen we nu weer berichten van deelname tegen en zijn de eerste resultaten erg hoopgevend.


In deze eerste slalom van seizoen 2019 is de eerste klasse overwinning binnen in Klasse-1 en de 14e plaats in het Algemeen klassement.

15e Rallye de la Porcelaine Historique
13+14 april 2019 (Fr)
twee DAF equipes staan in het klassement vermeld, op de 26e plaats equipe Jean Baucard - Philippe Boucard rijdende met een 66M1.3coupe, van hen geen actie fot slechts de grill van hun 66M.
Op plaats 32 DAF55coupe equipe Patrick Scheurer - Catharine Scheurer, toch mooi hen weer in DAF actief te zien.



15e Targa Lorraine
13+14 april 2019 (Fr)
1e rally voor het kampioenschap "Trophee Historique des Regions de France" , totaal 6 regelmatigheids wedstrijden.

Voor zover bekend zullen twee DAF equipes deelnemen in dit klassement.
Tijdens deze rallye staan alleen Yves Rouxel - Patrick Gicquel met de 66M 1300 aan de start in de Expertklasse en behalen een 15e plaats

VASAF Slalom van Kuurne
22 april 2019 (B)


Tijdens de tweede slalom voor het Belgische Kampioenschap zien wij de ex DAF66M van Jan Hostee terug in actieve dienst en nu met Lowie de Meyer als rijder.

John Clement stort zich weer volledig in de strijd en de behaald de 12e plaats algemeen en de overwinning in Klasse-1

Lowie de Meyer behaald de 29e plaats algemeen en de 5e plaats in zijn klasse-8, voor hem is de DAF nog even wennen maar zal zeer spoedig plezier in hebben in zij nieuwe aanwinst en de resultaten zullen dan nog beter worden.
Welkom in de DAF Lowie !




36e Rally van Wallonie
26-27-28 april 2019 (B)
In de eerste twee rallies die equipe Pierre Jamin - Renee Beyers dit jaar reden ging het nog niet zo heel lekker, tegenslagen, storingen en schade aan de auto.

Maar nu is er weer resultaat !

Ondanks het koude en sombere weer was de belangstelling van het publiek werkelijk onvoorstelbaar groot ( zie laatste foto ) maar het maakte de onverharde trajecten verraderlijk glad en was het uitkijken en toch iets gas terug nemen.
Helaas kwam de 66marathon in een drift toch in aanraking met een hard voorwerp, niet eens duidelijk wat het was, en ontstond er plaat schade rechts op het achterscherm maar kon op snelheid de kp worden uitgereden.

In de BRC zeg maar "hoofdklasse" gaat het er hard en scherp aan toe, ongelukken komen vaak voor zo ook nu weer en ook in de HBRC "historicklasse" maar gelukkig komen Pierre en Renee heelhuids uit de strijd.

58e plaats in het totaal eindklassement en 4e in de historicklasse is een zeer mooi resultaat,
perfect equipe !



Kijk eens wat een Arena !
de "GLADIATORS"
Pierre en Renee + DAF66


20e Venniper Koningrit
28 april 2019 (NL)

120 equipes reden deze kaarleesrit vanuit Beesd naar Nieuw Vennep.
Met de DAF55Mcoupe rijden in de sportklasse van de Beek - Verberne en zij behalen de 3e plaats.

VASAF Slalom van Zonhoven
5 mei 2019 (B)
Beide DAF rijders doen het in hun klasse zeer goed, de eerste bekers werden al aan de rijders uitgereikt.

John Clement
DAF55Mcoupe
13e Alg.klassement + 2e klasse-1
foto's Sebastien Stas

Lowie de Meyer
DAF66M1300
30e Alg.klassement + 3e klasse-8

16e Rallye de Dieppe VHC
10 t/m 12 mei 2019 (Fr)
Mooie rally in de "Normandie" en dan helaas maar 18 equipes de VHC-klasse.
Er waren wel 18 fraaie Classicrallycars die 11 Kp's kregen voorgeschoteld op redelijk vlakke en goed begaanbare wegen.
Met nummer 217 op de deur Patrice Wattinne - Adrien Wattinne in hun donker blauwe 66 in grp-2 uitvoering waarmee zij de rally volledig uitreden en een 11e plaats noteerde.


Sezoens Rally (VHC-klasse)   17 + 18 mei 2019 (B)


Pierre Jamin - Rene Beyers komen in hun VHC-klasse tot een 8e plaats, toch jammer dat in deze rally die klasse niet zoveel equipes aan de start komen.
Kijken we naar het algemeen klassement worden ook wij heel vrolijk want een 38e plaats is zeer mooi te noemen tussen die snelle tot super snelle auto's, de equipe kan dan ook op een geslaagde rally terug kijken.

66e Historic Tulpenrally
13 t/m 19 mei 2019 (NL)
Mini staat Andorra is dit jaar de start locatie van de 66e editie waarin slechts 2 DAF equipes deelnemen.
87 equipes op de startlijst, wij hadden de indruk dat de animo wat terug loopt wat erg jammer zou zijn !


Beide DAF equipes rijden de sportklasse, waarin de meeste deelnemers rijden en de competitie het zwaarste.
Beide equipes rijden de Tulpenrally al jaren en kennen het concept goed maar komen per traject soms toch een klein probleem tegen, de trajecten zij natuurlijk nooit gelijk aan die van het jaar ervoor.
Roeland IJdenberg - Peter Terluin met de blauwe 55coupe doen het dit jaar zeer goed, zij klasseren als 24e
Rob van Dooren - John van Dam met de 55M hebben wat meer moeite met de voorgelegde situaties, zij klasseren als 56e.
van de 87 equipes moeten 6 equipes met problemen de strijd staken en dat valt best wel mee op zo'n lange rally.

LHRT-K.N.O.S-rally   ( K.N.O.S staat voor Kaarten Niet Op Schaal )
18 mei 2019 (NL)


In het zuiden van ons land "Limburg" is het Limburgs Historic Rally Team de promotor van variomatic DAF's en vooral de rally en kaartleessport met de DAF's.
Als promotor van het LHRT mag Rene van Bussel worden aangewezen die inmiddels een behoorlijke verzameling heeft en ook diverse in de regio heeft afgezet bij enthousiaste nieuwe rijders.

Sinds een paar jaar organiseren de leden voor hun club de KNOS-rally, de grap is dat de kaarten niet op schaal zijn ( knos ) !, de meest voorkomende systemen worden aan de equipes voorgelegd en kunnen zij goed oefenen voor eventuele kampioenschapsritten.
Het aantal deelnemers is in korte tijd verdubbeld, ook niet LHRT-leden zijn zeer welkom.
De uitzetters van deze rally zijn Frank Moonen en Peter Hoens die zelf als equipe mooie successen behalen in hun oranje 55Mcoupe.


Resultaten Tourklasse:
3e plaats Winnie Lardenoije - Luca Lardenoije met de 33
6e plaats Jaap Tak - Wilfred Koopmans met de blauwe 66M1.3coupe
7e plaats Chelsey Roks - Martijn van Veldhuisen met de 55Mcoupe
8e plaats Hein de Kok - Paul-Michel de Grood in de rode 66M1.3coupe
Resultaten Sportklasse:
1e plaats Jurian Faber - Roger van Bussel in een gele 66M1.3coupe
3e plaats John van Dijken - Gijs Ophey in een 66M1300
4e plaats Erik Nooijen - Rene van Bussel met de 55M (LSM-replica )
Historic Tulpenrally
( Partnerrally ) 19 mei 2019 (NL)

De Historic Tulpenrally kent naast de feitelijke rally ook een eenvoudige kaartleesrit onder de naam "Partnerrally" die in een dag word verreden.
Derike Velthuis - Gino Lens reden deze rit in de 55coupe en behaalde de 10e plaats algemeen waarin 66 equipes klasseerde.

VASAF Slalom van Overijse
19 mei 2019 (B)

44 auto aan de start voor de slalom in "Druivenland" onder de rook van Brussel.

John Clement behaald de 10e plaats in het Algemeen klassement maar mag de derde klasse overwinning in klasse-1 bijschrijven.

Helaas ook hier is de tweede DAF in deze competitie niet aanwezig.

55e E.L.E. rally
24 + 25 mei 2019 (NL)


Om diverse redenen( veel te druk ) lukt het Rens van Dijk niet om weer eens een seizoen die rallies met zijn 66 te rijden waar hij altijd met plezier op terug kijkt.

Toen de mogelijkheid zich voor deed om voor de ELE organisatie enkele VIP's / gasten van de sfeer en de kp's te laten proeven , greep hij zijn kans om er toch bij te kunnen zijn.

Voor ons als liefhebbers is het wat onwennig om de DAF66M met zwaailicht aan en een grote X op de zijkant van de auto te zien rondrijden, laten we hopen dat hij weer normaal in actie kan komen.

11e Rallye du Vexin Classic
25+ 26 mei 2019 (Fr)

Deze rally telt mee in voor het klassement "Trophee Historique des Regions de France" van totaal 6 rallies.
In de Expertklasse van deze regulairity komen 2 DAF equipes aan de start en doen in het klassement best goede zaken, helaas weing beeldmateriaal en informatie op het web.

Cihan Demir - Sophie Ardiot met de 66sl worden 4e in de expertklasse.
Yves Rouxel - Bernard Lefevre met de 66M1.3 worden 13e in de expertklasse.

21e editie 6-Uren van Breda   2 juni 2019 (NL)


In Breda komen 74 equipes bij elkaar voor deze 21e editie, al een paar jaar komen er ook nieuwere auto's en kent deze pure kaartleesrit dus 4 klassen.
In de klassiekers klasse Sport en Toer totaal 3 DAF + 1 Volvo66 equipe aan de start, in beide klasse komt veel ervaring aan de start en dus is het erg je best doen om te kunnen scoren.

Arjan Haitsma - Reinier Osinga rijden met de Volvo66 in de Toerklasse naar plaats 6
en in de 55Mcoupe komen Rob van Beek - Sebastiaan Aarts op plaats 18 uit

In de sportklasse toch twee equipes met ervaring, Johan Tak - Gijs Ophey met de 55M worden 4e in deze klasse
en in de 66M1.3 de equipe Hans Rodenburg - Jaap Tak, zij worden 18e.

45e
Slalom d'Abolens
"Hannut"

10 juni 2019 (B)


61 auto's in de strijd en opnieuw maar 1 DAF.

John Clement
komt op een 15e plaats uit in het Algemeen klassement van dit sterke veld met vooral de grote hoeveelheid mini's

Rallye Stemwerder Berg Historic
12 + 13 juni 2019 (Dld)
Ondanks hun tegenslagen in de Limburgia Trophaem van 2017 waarin zij toch een 6e plaats behaalde, hebben Martina en Magnus Korff niet meer deelgenomen aan ritten en classicrallies, tot nu !
Helaas wil de Volvo66 niet wat de rijders willen en moeten zij opnieuw de wedstrijd staken en melden pas weer in 2020 na een grondige renovatie van de auto weer te zullen deelnemen aan classicrallies.





18e Rallye Pays de Lozere Historique
15 + 16 juni 2019 (Fr)

Deze regularity staat behoorlijk goed aangeschreven in het zuiden, alleen al in de regelmatigheidsklasse meer dan 70 equipes en daarnaast nog een navigatieklasse en in beide klasse komen vele ervaren equipes aan de start.

Voor zover ons bekend rijden Yves Roumegous - Roselyne Cumener met deze 66M1300 coupe nog niet zolang in deze vorm van classicrallies, zij behalen nu een 61e plaats in het klassement maar hebben toch de smaak te pakken en wellicht komen er meer berichten over deze equipe onze richting op.



10e Classic 500 Challenge
15 + 16 juni 2019 (NL)


Iets meer dan 80 fraaie equipes genieten van deze lustrum editie die vanuit Zwolle onder wissellende weersomstandigheden is verreden.

Deze klassieker telt mee in het Nederlands Kampioenschap v.h. D.H.R.C en dan mag ook verwachten dat het een pittig klusje gaat worden.

De organisatie van deze rally is echt " OKÉ " met hoofdletters en de uitzetters hadden ook diverse zeer listige vallen in de 4 trajecten verwerkt en die gaven 's avonds in het hotel waar bijna alle deelnemers verbleven genoeg stof tot gesprek naast uiteraard genieten van de gezellige sfeer.

3 DAF equipes onder de strijders die alle in hun klasse in de top10 eindigde en dat zijn mooie resultaten !

VASAF Slalom Houthalen
23 juni 2019 (B)
Opnieuw een klasse overwinning voor John Clement met de 55Mcoupe, 1e in klasse-1 en een 16e plaats in het algemeenklassement.
Seizoen 2019 verloopt goed voor de slalomrijder.


Kalpalinna Rallisprint
29 juni 2019 (FIN)

Het blijft kanp werk van Jesse-Jonas Haake - Joni Leander !

Met rechter hand gas geven en remmen en met links sturen omdat de functie van je benen niet optimaal is.
Of hij nou in de sneeuw of op gravel rijd, hij heeft absoluut de snelheid om mee te kunnen draaien in de rallysprints.
De volvo66 loopt weer als een zonnetje.!

In het Finse Turenki staan 83 equipes aan de start, vele zijn klassiekers of bijna klassieker.
Een ding hebben al die auto's gemeen het zijn stuk voor stuk zeer fraaie rallywagens en de rijders hebben alle die typse Finse rijstijl, hoge snelheid, driften en scherp sturen !.
Met startnummer 66 rijden Jesse-Jonas en Joni met hun bruine volvo66 grp-2 en zijn qua motor een van kleinste deelnemers.
Zij rijden deze gravelrally geheel uit en behalen de 77e plaats en kijkende naar de filmbeelden op youtupe krijgen wij alleen maar meer respect voor dit resultaat



10e ASAF-Slalom des Cahottes
30 juni 2019 (B)


En opnieuw een klasseoverwinning voor John Clement in de 55Mcoupe !

70 equipes komen naar Luik voor de 10e editie van de "Cahottes".
Het weer speeld een behoorlijk belangrijke rol in deze sport, bij slecht weer is het een grote slip en glijparty en bij droogweer gieren de banden over het asfalt en de tijden liggen behoorlijk dicht bijelkaar.

In het algemeenklassement komt John op een prachtige 11e plaats en is in zijn klasse-1 opnieuw de snelste en dus 1e plaats.

Eifel Rallye Festival
18 t/m 20 juli 2019 (Dld)
Het mooiste en grootste DEMO-rally spektakel is de " Eifel Rallye Festival " dat jaarlijks in juli plaats vind in en rondom Daun in het fraaie Eifelgebergte.
Totaal staan er 175 auto's op de startlijst verdeeld over drie groepen, VIP's, de belangrijke rijders van weleer met originele auto's zelfs een paar moderne auto's, SLO-1, goed bewaarde rallywagens in originele staat en SLO-2, zeer fraaie replica's van rallywagens uit de jaren "60,'70 en'80.

Hoewel in ons eigen land de autosport steeds verder aan bande word gelegd, stijgt de belangstelling voor deze vorm van autosport en staat er niet minder dan 25 Nederlandse equipes aan de start met een verscheidenheid aan auto's.

In de SLO-2 groep rijden Rene van Bussel - Ton Koster met een 55-5 replica van een testwagen uit de periode dat de fabriek deze auto nog aan het ontwikkelen was en op de hei aan het testen, die tests werden uitgevoerd door de toenmalige rijders en monteurs.

Ton Koster heeft deze auto in 2007/2008 opgebouwd en er diverse grote historicrallies mee gereden, na een tijdje elders in opslag te hebben gestaan is de auto nu onder de hoede van Rene van Bussel en na enige aanpassingen toegelaten bij Slowly Sideways.
Het zal voor Ton Koster even wennen zijn geweest om rechts in de auto actief te zijn i.p.v achter het stuur.

Als u deze website terugkijkt zult u zien dat er nog 4 DAF's zijn toegelaten tot Slowly Sideways, wat zou dat mooi zijn als die samen eens als TEAM in deze rally de show konden stelen.

K.A.K. Midnattssolsrallyt
30 juli 2019 (S)

De eerste rally in hun nieuwe rallywagen hadden Joakim Roman - Hans Sylvan zich heel anders voorgesteld.
De opbouw van de DAF66M1300c zou als de info juist is toch bijna een jaar geduurd hebben en nu moest het gaan gebeuren.

De equipe start in Groep-2, dat zijn in deze rally auto's vanaf bouwjaar 1970 t/m 1975.

Keuring, verkenning alles tot en met de start van SS1 verliep goed en dan al naar een aantal minuten is er een probleem met de motor en/of koppeling en moeten
zij besluiten de auto stil te zetten om meer technische schade te voorkomen, heel, heel jammer maar ook dat is autosport met klassiekers.

5e ASAF-Slalom de Dommartin
4 augustus 2019 (B)

In deze slalom tussen de huizen doet John Clement goede zaken in zijn 55Marathon coupe, opnieuw een klasse overwinning in klasse 1 en een 9e plaats in het algemeen klassement.

In deze slalom konden ook punten worden gescoord voor het SIGMA- klassement, de sponsor van de slalom en hier pakt John een fraaie 8e plaats.




ASAF-Slalom de Lescheret
15 augustus 2019 (B)
Het vakantie seizoen is in volle gang maar de slalom competitie in België blijft stug doorgaan en de opkomst is behoorlijk hoog.
In deze competitie 1 Nederlands equipe die behoorlijk punten scoort.



John Clement met de 55Mcoupe     13e Algemeen Divisie 1-2-3     2e Klasse-1-Divisie-1     11e Sigma Klassement

Vosges Rallye Festival
22 t/m 24 augustus 2019 (Fr)

Equipe Jules Noterman - Joyce Notermans met de 55-5replica weer terug in het rallycircuit.
In 2016 plaatste wij de laatste berichten maar gelukkig hebben zij de draad weer opgepakt en blijkt de 55-5 replica nog steeds in goede conditie te zijn.
De Vosges Rallye Festival word gereden volgens de Slowly Sideways regels, de,o show zonder klassement !



Heuvelklim "TEUVEN"
25 augustus 2019 (NL-B)

Dit is al 16 jaren de enigste heuvelklim wedstrijd van Nederland en die moet in België worden verreden, dat is mooi en ook heel jammer want Limburg heeft prachtige heuvels waar het zou kunnen maar mag niet ! dus dan maar een paar kilometer onder Maastricht waar het kan en mag !.

Er worden zo'n 35 a 40 auto's toegelaten en dat is puur om de rijders een aantal starts te kunnen laten maken en ieder jaar weer is de inschrijving in no time vol.

Dit jaar aan de start Winnie Lardenoije met zijn 33, een auto waarvan de meeste misschien wel even achter hun hand hebben moeten lachen maar na de eerste run werden die gezichten al wat strakker en toen uiteindelijk het eindklassement bekend werd bleek de kleine



DAF33 met Winnie Lardenoijen
winner van de Classicgroep !



11e Waalre Classic Rally
31 augustus 2019 (B)
Een kaartleesrit t.b het goede doel dat nu al voor de 11e keer word verreden en waar toch rond de 140 equipes aan deelnemen.
De equipes worden verdeeld in 4-klasse op basis van hun ervaring.

In de sportklasse de gebroeders Wim en Bart Luijbregts die voor deze gelegenheid de enige echte ex-fabriekswagen inzetten die buiten het DAF Museum verblijft, de 32-83-HL.

Onder stralende weersomstandigheden behalen zij de 11e plaats in de Classic Sport klasse.

5e Memorial Rally van Looi
31 augustus 2019 (B)

In de omgeving van Tessenderlo komen 120 klassiekers bijeen voor deze memorial, een rondrit van circa 150 a 160km.
Met nummer 83 staat deze DAF46 met Kristof Klinkers - Kris Cox aan de start, helaas geen publicatie van het klassement.

17e Valle Imagna Classic
1 september 2019 (It.)

Georges Hugueny - Marie-Helene Hugueny reden met de DAF55M van Remy Fayet deze demo-heuvelklim voor de tweede maal, bij deze demoklim worden geen tijden opgenomen maar is het de bedoeling het publiek van de auto's te laten genieten.
In het dorp onderaan de heuvel stonden zeer mooie klassiekers opgesteld waaraan het publiek zich kon vergapen.

8e Houtlandslalom   1 september 2019 (B)
Beide DAF equipes aan de start en beide doen het goed in deze door voorwielaangedreven auto's gedomineerde slalom, een zeer sterk veld, de tijdsverschillen bedragen slecht een paar seconde per run.
John Clement met de 55coupe behaalde de 14e plaats algemeen klassement.
Lowie de Meyer met de 66-grp2 komt niet hoger dan de 29e plaats in het algemeen klassement.


10e South Bohemia Classic   6 + 7 september 2019 (CZ)
135 fraaie klassiekers verzamelen zich op het grote centrale plein van Ceské Budejovice, de hoofdstad van het Tsjechische Zuid-Bohemen, voor een regelmatigheidrit van 400km in 2 dagen.

2 Franse DAF equipes, waarvan de rijders een Tsjechische achtergrond hebben, doen mee in de strijd om het klassement dat maar 1 wedstrijdklasse kent.
Met startnummer 75 Dominique Leurent - Renate Marsalkova in de witte 55M finishen als 100e
Met startnummer 83 Georges Huqueny - Petr Dobes in een rode 55DL finishen als 114e

Helaas is er weinig bekend gemaakt over het verloop van de rit, beide equipes hebben de 400km zonder problemen afgewerkt.



60e Omloop van Vlaanderen (BRC)   6+7 september 2019 (B)
Het vlakke landschap in de regio van Moorslede nabij de grens met Frankrijk is het strijdgebied van de 7e rally van de 9 rallies op de kalender van het Jobfixers-BRC kampioenschap.
In dit kampioenschap is de R5-klasse de grootste en er word bloed hard gereden op die altijd zeer smalle binnen wegen tussen de weilanden en akkers, ernstige ongelukken komen dan ook regelmatig voor en gelukkig zonder persoonlijk leed.

In het Historicklassement rijden Pierre Jamin - Rene Beyers al enige seizoenen als enigste DAF equipe en daarin doen zij goede zaken.




Vanuit Engeland was een enorme groep MINI's en Anglia's naar Moorslede gekomen omdat deze rally bij mee telt voor het Engelse Historic Kampioenschap en dat alles tezamen maakte het tot een mooie
wedstrijd met auto's van een nagenoeg gelijk niveau.
Tijdens de gehele rally was het somber weer, vochtig en fris en konden wegen onverwacht glad zijn.
Pierre Jamin - Rene Beyers rijden zonder problemen over de 20 kp's te brengen, worden 58e in het Algemeen klassement + 10e in het Historicklassement + 5e in het Tour European klassement,
kijk dat zijn nog eens punten scooren ! BRAVO !

Classic Gelderlandrit  14 september 2019 (NL)
Rene van Bussel - Gijs Ophey winnen de sportklasse in hun Volvo66


"Rheden" is dit jaar de start en finish locatie van 85 equipes voor een fraaie rit in de achterhoek tot op de grens van Duitsland.
Er moest behoorlijk worden gemeten en worden herberekend, vooral bij de systemen "een-na-korste-route" en "ingetekendelijn met baricades" maar dat houd de spanning er in.
Rene van Bussel - Gijs Opheij hadden de minste problemen met de systemen en pakken de 1e plaats in de sportklasse met de Volvo66.
Vivian Geuzenbroek - Willen Geuzenbroek met de 66M en Johan Tak - John van Dam komen wat moeilijk op gang en scooren een 20e en 21e plaats in de sportklasse.

Belgian Westhoek Classic
20+21 september 2019 (B)

105 equipes in Ronse aan de start voor een kaarleesrit van 550 a 600km door het open Belgische landschap.
De Touringklasse rijden volgens het Bol-Pijl systeem en een eenvoudige Ingetekendelijn, de Expertklasse krijgen tevens met baricases te maken.

Bij de expert rijden John Clement - Ferre Demyttenaere in de 55M naar de 26e plaats in het Algemeenklassement Experts.

In de touringklasse behalen Rob Sanders - Michiel Sanders met de 66 de 32e plaats in het Algemeenklassement Touring.

East Belgian Rally
27+28 september 2019 (B)

In het lager gelegen gedeelte van de Ardennen rond de stad "Sankt- Vith" streden 57 equipes voor de punten in het Junior Belgian Rally Championship, Historic Belgian Rally Championship, Nationale Belgian Rally Championship, RACB M-cup en voor het ERT Benelux Rally Trophy, kortom er waren belangrijke punten te scoren of te verliezen.

De Kp's waren voor dit jaar wat aangepast en alle deelnemers vonden het een verbetering, er kon wat sneller worden gereden, een paar fraaie stukken door de dorpen en de bossen niet te vergeten, alleen die regen !
Twee dagen motregen maakte de trajecten soms verraderlijk glad en vele equipes raakte naast de baan, kwamen in weilanden terecht, raakte in greppels en zelfs in de struiken en liepen daar door lichte schade op, bij zeker twee auto brak een wiel af.

In de Historicklasse reden Pierre Jamin - Rene Beyers met de 66M een zeer solide rally, alle 12 kp's werden zonder schade gereden.
Slecht 33 equipes behaalde de eindstreep, je zag het servicepark iedere keer kleiner worden.
Pierre en Rene scoren de 33e plaats in het Algemeenklassement en de 4e plaats in hun PTN-klasse.

"SUPER GOED"


East Belgian Rally    27+28 september 2019 (B)
Slowly Sideways Demorally
In de DEMO-rally rijden Rinus Blankestijn - Eugene Wijnen hun tweede rally als team en maken op alle fronten vorderingen, pacenotes zijn scherper, de info dan ook duidelijker en de auto blijft het goed doen.
We hebben nu de juiste vacuumstand voor de variomatic gevonden en komen nu veel beter uit de bochten.

Helaas ook in onze demogroep enkele uitvallers en ondanks dat en het sombere weer kijken alle met genoegen terug naar deze rally waarin wij 10 kp's mochten rijden.


19e ABC Rally  5 Oktober 2019 (NL)
Najaars rit op 1 dag zonder avond traject vanuit Emmen.
2 DAF 55M equipes aan de start.

  
Johan Tak - Mark Tak    21e in Sportklasse        Harry Schul - Paul van Vliet    15e in Expertklasse

6-Heures de Vise
5 + 6 Oktober 2019 (B)

Deze classicrally bestaat al jaren maar de organisatie doet weinig aan publicatie op internet, wij hebben dan ook weinig informatie kunnen vinden.
We ondekte dat de heren O. Planchon - D. Planchon met een 1300Marathon deelname en de 23e plaats in het algemeen klassement Balade behaalde.



7e Nacht van Nederland
10 11 Oktober 2019 (NL)
Berichten over deze nachtrit op het net en socialmedia is niet uitbundig, het duurt doorgaans lang voor we iets aan beeldmateriaal kunnen vinden, deze foto's werden ingezonden door Peter Hoens.


Wijk bij Duurstede is de uitvalsbasis voor deze goed georganiseerde nachtrit, de navigatoren weten dat de uitzetters jaarlijks voor de nodige instinkers zorgen waardoor de "Nacht van Nederland" toch best wel trouwe deelnemers heeft.
De start is rond de klok van 16.30 als de schemering al invalt en zal voor de eerste deelnemers zo rond 07.00 uur weer eindigen in Wijk bij Duurstede.

3 Daf55 in de Sportklasse en 1 Volvo66 in de Tourklasse aan de start en zij beginnen vol vertrouwen aan de klus.
Wat de reden is, is nog onduidelijk maar Robert-Hans Hafkemeijer - Erik-Maarten Edixhoven hebben na een aantal uren de strijd gestaakt, wellicht toch weer de techniek ?.
Ook Alec Bergsma - Erik Molenschot met de gele 55M zijn voortijdig gestopt en ook van hen geen info over de reden.

De twee overgebleven DAF equipes doen het bijzonder goed, Rene van Bussel - Gijs Opheij weten de overwinning te behalen in de Sportklasse en L.H.R.T. team genoten Frank Moonen - Peter Hoens behalen de 3e plaats in de Sportklasse de equipes kijken met veel genoegen terug naar dit nachtelijk avontuur.


3e Rali Torres Novas Historico     19 Oktober 2019 (P)

Slechts 22 equipes in deze derde editie van de regulairityrally waaronder de
DAF66coupe equipe Jose-Segarra Marques - Jose-Carlos Figueiredo.
Er zijn twee trajecten af te werken totaal circa 320 a 330km, de trajecten zijn weer onderverdeeld in kp's
Verdeeld over beide trajecten en de kp's zijn er diverse geheime controles en snelheidmetingen.
Het eind resultaat is een 8e plaats in het algemeen klassement.

46e Rallye du Condroz-Huy
1 t/m 3 november 2019 (B)
Modder, Modder en nog eens modder dat was zo'n beetje het enigste waar de equipes mee te maken hadden.
De rallye du Condroz staat bekend als zwaar en moeilijk te rijden en de top teams willen deze rally graag eens winnen want dat betekend iets in de rallywereld.
De top teams gingen tot het uiterste en gingen hard van de weg af wat behoorlijk veel schade opleverde en dus uitvallers, 137 equipes via het podium gestart, 43 uitvallers !.

In de historicklasse rijden Pierre Jamin - Rene Beyers met de DAF66 stevig maar beheerst voor de punten, zij worden 92e in het totaal algemeen klassement en 8e in de PTN-klasse.
Op een van de Kp's komt de equipe in aanraking met de strobalen en dat levert een kleine plaatschade aan de linker voorzijde op maar goed herstelbaar.

Het BRC seizoen is nagenoeg afgewerkt, de kampioenen zijn feitelijk al bekend.
In de Historic klasse HC1 staat Pierre Jamin op een gedeelde 1e plaats, in de PTN-klasse staat de equipe op de 2e plaats en in het klassement voor Historic Rijders is Pierre Jamin 6e
en bij de navigators is Rene Beyers 5e



foto's: Vincent Gordenne en Automag.be

DHRC-Klip 4  2 november 2019 (NL)

De tijd dat de klips van het DHRC oefenritjes waren is voorbij, inmiddels zijn het echte kaarleesritten geworden en worden zeer gewaardeerd door leden en niet leden.
Tiel is dit jaar start en finish plaats en haar directe omgeving het wedstrijd gebied en de DAF equipes doen het dit jaar in alle klasse erg goed:
Maaike Hensbergen - Gino Lens worden 1e in de Clubklasse.
Johan Tak - Gijs Opheij worden 2e in de Expertklasse.
Vivienne Wijs-Geuzenbroek - Willem Geuzenbroek worden 5e in de Sportklasse.
Bob van Beek - Stijn Verberne klasseren zich als 13e in de sportklasse.
51e Nacht om de Lange Jan
9 november 2019 (NL)

De Amersfoortse Motor en Auto Club had Dronten als uitvalsbasis voor de 51e editie van de nachtklassieker.

Alec Bergsma - Martijn Boelhouwer met de 55M waren de enigste DAF equipe dit jaar, zij reden de tourklasse en behaalde een 24e plaats in hun klasse.
5e Regularity van Zuid-Limburg
10 november 2019 (B)

In de regio waar ook de Haspengouwrally verreden is, Gingelom,Borlo en Niel is deze uit 3 kp's bestaande regularityrally verreden naast de kampioenschapsrally van Zuid-Limburg.
De 3 kp's moesten door de 35 equipes 3 keer worden verreden en dan zo regelmatig mogelijk en dat kan soms flink doorrijden zijn.
De weergoden waren de equipes goed gezind dus bleven de kp's goed bereikbaar, de auto's moeten uiteraard voldoen aan enkele veiligheidseisen maar deze eisen zijn niet al te streng en dat maakt deelname voor vele redelijk tot goed toegankelijk en kunnen zo de sfeer beleven van de rallysport

7e VHC-Rallye de Picardie
16 + 17 november 2019 (FR)

Helaas geen resultaat in deze rally voor Patrice Wattine - Adrien Wattine met de 66-grp2

De VHC rally bestaat uit 2 kp's die ieder 2x moeten worden verreden totaal zo'n 115km tegen de klok.
3 kp's ging het goed maar bij de hergroepering voor kp 4 "Croquoison" besloot de equipe te stoppen om verdere schade te voorkomen, ons is niet echt duidelijk wat nou precies de problemen waren.

Van de 20 equipes in die VHC-klasse komen 14 equipes ongeschonden aan de finish.

46e Hornenacht  16 november 2019 (NL)
Alweer de 46e editie van een fraaie en vaak lastige nachtrit.
Niet iedere rittensporter is liefhebber van een nachtrit maar jaarlijks komen rond de 58 a 60 equipes aan de start omdat zij weten dat de "Hornerijders" een goede kwaliteit leveren en ook dit jaar weer 4 etappes vol listige opdrachten die in het donker vaak veel moeilijker lijken dan bij daglicht..
Start en finish in Altweerterheide, de rustpauze in Stevensweert


Mooie opkomst van variomatische teams, 6 aan de start, helaas 5 aan de finish, equipe Martijn van Veldhuisen - Wilfred Koopmans, reden in de Tourklasse, kampte met technische problemen en besloten de 55M stil te zetten.
De overige 5 equipes deden het goed en zonder technische problemen kwamen zij moe en hongerig aan de finish.

12e plaats Tourklasse : Robert-Hans Hafkemeijer - Erik-Maarten Edixhoven, Volvo66-1300
3e plaats Sportklasse : John Clement - Willem Geuzebroek, DAF55M
9e plaats Sportklasse : Rene van Bussel - Jos Jurriens, DAF55M
13e plaats Sportklasse : Frank Moonen - Peter Hoens, DAF55Mcoupe
14e plaats Sportklasse : Hans Rodenburg - Jaap Tak, DAF66M-1300

49e Rali Rainha Santa
16 november 2019 (P)

Regularityrally over 350km, verdeeld over 2 etappes totaal 14kp's wat neerkomt op 220km tegen de klok.

DAF66 equipe Jose-Segara Marques - Jose- Carlos Figueiredo reden deze rally die mee telt voor het Portugeese kampioenschap

2e plaats in het TEAM klassement, 1e in klasse-4, 2e in klasse tot 1300cc.

6e Tour de Gazet  23 november 2019 (NL)

In de organisatie van deze kaartleesrit werken doorgewinterde uitzetters samen en dat vertaald zich in niet minder dan 110 equipes aan de start in Uden voor een mooie maar lastige en soms moeilijke
6e editie van de Tour de Gazet mer maar liefst 7 DAF's + 1 Volvo variomatic aan de start en na een lange dag ook aan de finish en gelet op de concurrentie werden er goede resultaten
behaald, zeker in de Sport en Tourklasse.

13e Haute Saintonge Classic
23 november 2019 (Fr)

Frankrijk telt vele kleinere kaartleesritten en die publiceren niet veel op het web dus moeten wij het van de toezending hebben, helaas daarin vaak weinig informatie


Patrick Schreurer - Catharine Schreure 22e Alg.klassement
Ronde de Chambrille
25 augustus 2019 (Fr)

Patrick Schreurer - Catharine Schreure
resultaat niet bekend !

2e Ypres Historic Regularity Rally
29 nov. t/m 1 dec. 2019 (B)
Het kon natuurlijk niet uitblijven, een van de mooiste fia-rallies en met de rijkste historie, de "Ypres Rally" nu voor het 2e jaar met succes apart ook als Historic Rally en als Regularity Rally ! op de agenda.

twee mogelijkheden waarin DAF nog steeds mag en kan meedraaien, in de Historic zal het gaan om klassewinst, in de Regularity kan een DAF equipes zelfs hoog in klassement of op het podium komen te staan.

In de Regularityrally, 98 equipes, DAF equipe Yves Rouxel - Vincent Legenne met de 66M1300, zij werpen zich in deze 3-daagse strijd over circa 800km waarin zij 25 kp's plus 5 kp's op afgesloten wegen dienen af te leggen en dat alles tegen de klok !

Dat het zwaar was, slecht weer, regen, modder en dus gladde wegen is terug te zien op diverse film op Youtupe en op de klassementslijst staan 88 equipes vermeld die de finish uiteindelijk hebben gehaald waaronder de DAF equipe.

Yves Rouxel - Vincent Legenne klasseren zich als 77e algemeen.

1e Ostbelgien Classic
29 nov. t/m 1 dec. 2019 (B-Lux-Dld-NL)

DAF equipe Frank Moonen - Peter Hoens reden vanuit Eupen de 1e editie van de Ostbelgien Classic en waren na afloop van deze 3 daagse regularityrally zeer te spreken over de kwaliteiten van de organisatie om nog te zwijgen over de bijzonder fraaie trajecten die gereden werden.

De rally voerde door 4 landen, bedroeg circa 780km verdeeld over 20 regularity trajecten, 2 test trajecten en 2 specials op circuit Francochamp en Driving Academy.

3 dagen concentratie en hard werken, wilde je binnen de gestelde tijden de trajecten willen rijden en indien mogelijk foutloos, moest het tempo behoorlijk om hoog.

55 equipes op de startlijst, equipes met veel ervaring in vooral snelle sportwagens zoals Porsches, Ford's en Volvo's een gezelschap waar tussen de wendbare DAF goed op zijn plaats was en Frank en Peter konden laten zien dat met hen rekening gehouden moest worden.

Het uiteindelijke resultaat is een 15e plaats algemeen !
Petje af heren !.


2e Kempenrally Classic Regularity
Wedstrijdklasse tot 60km gemiddeld p/u

14 dec. 2019 (B)

3 DAF's en 1 Volvo66 equipe aan de start in Hoogstraten voor de 2e editie van de Kempenrally, een regularity waarin de gemiddelde snelheid op de KP niet boven de 60 of 80km p/u mag komen afhankelijk van de klasse waarin gereden wordt.

Het idee voor deelname kwam van Rene van Bussel die ontdekt had dat wij op basis van onze licentie mogelijkheden in de klasse tot 60km p/u deel zouden mogen nemen en hij net als Ton Koster en ik dit wel eens mee wilde maken, nou dat was een perfect idee Rene !

De rally bestaat uit 3 kp's op afgesloten wegen die 3-keer werden verreden en 1 KP op het veilingterrein van Hoogstraten die 2-keer is verreden.
Op de straat KP's waren stempelcontroles geplaatst, stoppen, stempel en weer weg, dit om de snelheid te drukken en de equipe uit het ritme te halen, MAAR , aan het einde van de straat KP's mocht de gemiddelde snelheid in onze klasse NIET boven de 60km p/u komen, transponders hielden dat exact bij.

Nou dat spel blijkt lastiger dan je denkt, je gaat heel gouw te snel.

Extra moeilijk, op het startpodium ontvang je het routeboek, geen tijd voor nalezen, geen pacenotes, aanpakken en weg wezen op heeeeel kleine kaartjes !

Op KP-4 mocht de gemiddelde snelheid niet meer zijn dan 30km p/u daar kwamen Eugene en ik na de wedstrijd pas achter, jammer maar dat was de leukste KP van de 4.


Alleen Ton Koster - Dion Wallet hadden wat ervaring met dit systeem opgedaan in de Regularity van Zuid Limburg een maand eerder, maar alle equipes zijn het er wel over eens "Dit doen wij vaker".

Ton Koster - Dion Walet,     DAF66M    27e Alg.klassement + 1e in klasse C1-C03
Rinus Blankestijn - Eugene Wijnen    DAF55M    41e Alg.klassement + 2e in klasse C1-CO3
Bert De Laet - Tom De Laet    Volvo66    55e Alg.klassement + 4e in klasse C1-C04


Rene van Bussel - Lorenzo Bas krijgen een bittere pil te verwerken, op een van de KP's krijgen zij TWEE lekke banden aan de rechterzijde van de auto en nog steeds is onduidelijk wat er gebeurt is.
Banden wisselen, stempelkaart inleveren, nieuwe ontvangen en via het podium naar de volgende KP en van start !    maar bij de tweede stempelpost krijgen zij te horen dat ze uit de wedstrijd zijn genomen, zij hadden niet meer mogen starten, geen klassering maar grote teleurstelling.

Foto's van :
Rudi de Meijer, Theo van de Wijdeven
Erik-Maarten Edixhoven, Ivo Wolf.
Laurent Verheyen




DAF's in Autosport    2020

De tijd vliegt, een jaar is niets en zeker wanneer het een sportief succesvol jaar geweest is vliegt de tijd, de slogan uit de jaren zeventig "DAF Wint Weer" mag best wel weer hardop geroepen worden nu definitief bekend is gemaakt welke DAF equipes in 2019 in de prijzen zijn gevallen in Nederland en in Belgie en dat is best een mooi rijtje kijk zelf maar.

Pierre Jamin - Rene Beyers    DAF66M1.3 grp-2
2019 Belgisch Historic Rally Kampioen klasse tot 1300cc

Proficiat heren met dit bijzondere resultaat !


John Clement    DAF55M coupe
2019 VAS Slalom Kampioen klasse 1


Eind klassering Slalom 2019
1e plaats klasse 1
8e plaats Alg.klassment Divisie 1-2-3



Gefeliciteerd John mooi resultaat !
Rene van Bussel  2e Nationaal Kampioenschap Bestuurders (NL)
Gijs Opheij  1e Nationaal Kampioenschap kaartlezen (NL)

Rene van Bussel en Gijs Opheij rijden als equipe in diverse types DAF en met succes !.

Gefeliciteerd team zeer goed resultaat !
Frank Moonen  1e KNAF Historische Regularity Rallies Bestuurders Sportklasse (NL)
Peter Hoens  3e KNAF Historische Regularity Rallies Navigators Sportklasse (NL)
2


Gefeliciteerd mannen, heel erg goed !

Wij hopen dat alle DAF equipes ook in 2020 actief kunnen blijven, een voorbeeld of inspiratie kunnen zijn voor nieuwe teams of individuele rijders en dat alles heel graag zonder schade en/of technische problemen en dat wij weer volop berichten en foto's kunnen plaatsen en daarom beginnen wij zoals al enkele seizoenen gebruikelijk is in Frankrijk, vanuit La Salle les Alpes op 1500m op het circuit Serre Chevalier waarvan hieronder de beelden.


15e Coupe Glacee DAF
Regularity sur glace
2 + 3 Januari 2020 (Fr)

Het blijft een apart evenement daar op zo'n 1500m hoogte in de "Franse Alpen" iets dergelijks is in ons land ondenkbaar.
Op die hoogte is er altijd wel 8 a 10 graden vorst of zelfs meer, sneeuw is mooi, niet noodzakelijk dus brengen zij dat kunstmatig op de baan en hoeft de natuur het alleen nog maar aan te vullen.
Er komen dit jaar zo'n 30 DAF's op de baan en ieder jaar weer zien we meer coupes dan sedans en alle in zeer goede conditie, dit jaar heel uniek een DAF66YA op Frans kenteken en zonder kap en dat zal behoorlijk koud geweest zijn en dan vooral in de avonduren want dan zakt de temperatuur snel tot onder 0.

Regularity houd in dat er verdeeld over een aantal manches de deelnemers zoveel mogelijk binnen de zelfde tijd hun rondes moeten proberen te rijden op een spiegelgladde ondergrond, de snelheid is dus niet echt hoog.

Totaal zijn 59 rijders in het klassement vermeld.

1e plaats: Manu Argentier  2e plaats: Adrien Girad  3e plaats: Leon Ceret  4e plaats: Olivier Hamon  5e plaats: Luc Ceret



Heavy New Years Rally
3 + 4 Januari 2020 (NL)

Het is een nieuwe regularity voor klassiekers en zou een echte winterrally moeten worden, de organisatie wil wel en doet zijn best maar het weer moet ook mee werken en eens wat vorst en sneeuw leveren.

Toch kwamen 59 equipes aan de start in Heiloo voor twee trajecten waarvan de tweede voor een groot gedeelte in Duitsland is verreden.

Met startnummer 13 DAF55 equipe Geert Kistenmaker - Dennis Drenthe, helaas rijden zij de rally niet uit maar moeten om onbekende reden de wedstrijd staken.

Wij hopen voor de equipe dat het startnummer er niets mee te maken heeft.

17e Ronde Hivernale Historique
Regularity sur glace
4 + 5 Januari 2020 (Fr)

De basis voor deze regularity on ice is feitelijk gelijk aan de Coupe Glacee DAF maar nu zijn alle merken klassiekers toegelaten en wat direct opvalt is de enorme hoeveelheid variomatic aangedreven equipes, niet minder dan 20 DAF/Volvo rijders in het uiteindelijke algemeen klassement   EN   op de eerste drie podiumplaatsen DAF/Volvo !.

1e plaats: Emmanuel Argentier (DAF55c)  2e plaats: Olivier Hamon (DAF55c)  3e plaats: Pierre Setti (Volvo66)


Lipposen OP - Talvirallisprint
5 Januari 2020 (Fin)
Als winter liefhebber zijn dit soort fraaie beelden van een DAF actief in een lekker dik pak sneeuw in Finland.
De auto hadden wij eerder in beeld in 2012 toen in handen van Kari Suominen en nu in handen van Make Uuskoski "Crazy Mike " van wie wij de ware naam nog niet achterhaald hebben.

In Finland en ook in Zweden worden rallysprints door de rijders verreden ZONDER navigator aan boord, of daar pacenotes worden gebruikt ? wij denken van niet.
De trajecten zijn uiteraard afgesloten voor overig verkeer en volgens de info zijn die niet zelden meer dan 30 km lang.

75 equipes op de deelnemerslijst verdeeld over een grote hoeveelheid groepen en klassen, "Crazy Mike" is met zijn DAF qua motorvermogen de kleinste.
Na een dag vol driften is het resultaat een 71e plaats in het Algemeen klassement en een 1e plaats in de Historicklasse 23 groep G2-J2 tot 1300cc Bj. 1970/1990


  

Omloop van het Oosten
11 Januari 2020 (NL)
De opening van het Regularity- of Kaartlees- of klassiekerrally seizoen heeft plaats gevonden en de organisatie van de Omloop heeft daar inmiddels een goede naam in opgebouwd, om die te behouden werd Apeldoorn uitgekozen als start en finish locatie en vandaar uit de achterhoek in.

De regularity trajecten zijn niet al te lastig of zwaar maar men moet wel bij de les blijven want een fout is zo gemaakt en dat is ook de bedoeling, de z.g.n instinkers

In de sport en tourklasse rijden variomatic equipes en als het gezegde "een goed begin is het halve werk" echt opgaat ziet het verdere seizoen er voor deze beide equipes zeer goed uit.


Rene van Bussel - Gijs Ophey    3e plaats Experklasse met de Volvo66-1300.
Nico Poolen - Gert Poolen    2e plaats Sportklasse met de DAF66Mcoupe1.3.

6e 12-Heures sur Glace   11+12 Januari 2020 (Fr)

Veel publiciteit over dit evenement is er niet echt ondanks dat het verreden word op het "circuit Serre Chevalier" van de familie Laurent.
Totaal 30 equipes aan de start van de endurance rally waarin dit jaar slechts 1 DAF equipe met de naam "Warriors" de 26e plaats behaalde.

15e Happy New Years Drive
18 Januari 2020 (NL)

De kop is er af, het seizoen is opgang gekomen en de winter klassiekers moeten
het misschien wel helaas zonder sneeuw doen.

70 equipes verzamelde zich in Woudenberg voor de 15e editie van de
Happy New Years Drive.

Suzanne Edixhoven - Erik-Maarten Edixhoven rijden in eengoed gevulde
Tourklase naar de 9e plaats.




Midwinter Classic
26 Januari 2020 (NL)


Het mooie zachte weer in ons land zal bijgedragen hebben aan de opkomst van de 100 equipes naar Heiloo voor een fraaie kaartleesrit in de kop van Noord-Holland, de kwaliteit van de Midwinter Classic is alom bekend.

In de Masterklasse binden Willen Geuzenbroek - Guillaume Geuzenbroek in hun 66M1300 de strijd aan met de top uit de sport en behalen een 14e plaats in hun klasse.
In de sportklasse twee DAF equipes, Robert-Hans Hafkemeijer - Erik-Maarten Edixhoven met de Volvo66 komen als 21e aan de finish, in de zelfde klasse behalen Frans van de Zalm - Jeroen van de Zalm in de 55M de 38e plaats.

Historic Ice Trophy
21 t/m 26 Januari 2020 (AUS)

In 2005 werd de 1e Ice Trophy in Oostenrijk verreden, qua opzet lijkt dit op de regularities van Serre Chevalier alleen is de baan in "Altenmarkt" 2 km lang en vol met lange bochten.
Het evenement duurt 5 dagen maar is verdeeld in 4 afzonderlijke klassementen n.l : Classics, Youngtimers, 6-stunden von Altenmarkt en de 4-stunden "Oldtimers Only".

in 2006 reed er een DAF55coupe en dit jaar zijn Michal Kumiega - Jorg Wagner - Karin Bekkouche met een DAF66M1300 een van de 85 equipes tijdens deze ook zeer fraaie regularity on ice.
Helaas is er een gedeelte verdwenen op de website en kunnen er geen uitslagen gemeld worden.

66e Neige et Glace
26 t/m 29 Januari 2020 (Fr)

Bij het ophalen van informatie zijn wij soms het spoor volledig bijster zoals nu bij deze editie van de Neige et Glace.

Staat op de startlijst met no.82 Federic Gerret - Michel Grosjean met de 66coupe1300 vermeld, staat op de parking de DAF geheel klaar voor de categorie Randonnee, komt deze auto nergens meer voor en staat de equipe met het startnummer 82 vermeld met een Sierra XR4 en is er over de Randonnee totaal niet vermeld.

Da's nou pech, DAF weg !

The Winter Trail
26 t/m 30 Januari 2020

De eerste belangrijke Historic Regularity Rally voor het Nederlandsche Kampioenschap waarvan de organisator bewust naar besneeuwde gebieden trekt om zeer fraaie en vermoeiende trajecten te kunnen uitzetten.
De 2020 editie start in Praag en komt na 8 lange trajecten in Salzburg aan de finish.
Gereden word in de Trailklasse en Challenge klasse die ieder weer zijn onderverdeeld in cc- inhoud en leeftijd van de auto.
Totaal 70 equipes aan de start en zij zullen dit jaar wat minder sneeuw zien dan voorgaande jaren, ja, ja vele equipes rijden deze rally al jaren en zo ook een van de twee DAF equipes.
Jo Heesakkers - Wim Peters rijden met de 66Mcoupe1.3 deze rally al voor de 8e keer en hebben in die jaren al van alles mee gemaakt in deze rally.
De rally verloopt goed voor hen, slecht wat kleinigheden, een 29e plaats in het Algemeen Challenge Klassement en 7e in klasse 14 is hun resultaat.

Geert Kistemaker - Marcel Kistenmaker rijden dit jaar voor het eerst met de 55, in hun eerste rally eerder dit jaar vielen zij uit maar nu ging het voorspoedig en behalen een mooie 25e plaats in het Algemeen Challenge Klassement en een 2e plaats in klasse 9.

Alle equipes kunnen weer terug kijken op een fraaie en geslaagde rally.!


11e Sprint Hivernale
1+2 Februari 2020 (Fr)

113 equipes in groepen op de baan in Serre Chevalier voor deze sprint Hivernale, 7 DAF equipes waarvan er 6 equipes binnen de top 20 klasseren.

Leon Geret 8e,   Gil Geret 10e
Jean-Marc Audra 14e,   Yves Lemaitre 15e.
Luc Geret 19e,   Jules Geret 20e.
Andre Brunet 107e

plaats in het Algemeen klassement

Legend Boucles de Bastogne
Classic Regularity 60

31 januari t/m 2 Februari 2020 (B)

Complimenten aan de organisatie ! Opnieuw een zware maar prachtige "Legend" waar niet alleen het publiek van genoten heeft.

Bastogne en de Ardennen een mooier gebied kunnen we ons niet voorstelling en zoals het een echte winter dan wel voorjaar rally betaamt slecht weer.
Dit jaar eens geen sneeuw maar veel regen dat de vele rallypaden toch veranderde in modderpaden en de vele aanwezige bochten gevaarlijk maakte.

332 equipes aan de start en dat vraaft een enorme organisatie.
332 equipes onderverdeeld in de klasse "Demo" - "Legend" - "Challenge" - "Classic 50" en "Classic 60" , laatste twee klasse zijn Regularities en het cijfer staat voor de gemiddelde snelheid die per KP gereden mag/moet worden.

Onze aandacht gaat volledig naar de "Classic 60" klasse waarin niet minder dan 137 equipes en slecht 1 DAF equipe in de strijd

Equipe Baeten - Lacroix rijden behouden en zeer bedachtzaam en zeker zo belangrijk, zonder schade en technische problemen, al het werk aan de DAF dat Christhope Baeten afgelopen winter heeft uitgevoerd heeft zeker bijgedragen aan de betrouwbaarheid van de auto en het behaalde resultaat in de volle klasse mag gezien en genoemd worden.
Christhope Baten - David Lacroix
50e Alg. Classic 60 klassement
3e in Group-3




Foto's van:
Axel Pics
Baland M

JMT-Ralli ( F-Rallisarja )    29 Februari 2020 (FIN)

Voor Make Uuskoski, beter bekend als "Crazy Mike" is dit de tweede rally in een DAF, voorheen reed hij Volvo, BMW en Mitsubishi.
In deze JMK-Ralli rijd hij met navigator Jarpi Dudeson de volledige rally uit op graffel en deels nog in de sneeuw maar vrremd genoeg staan van de 124 equipes in die klasse slechts een klein deel vermeld op de definitieve uitslagenlijst.
Op het net staan diverse filmpjes van het testen van de DAF66 en die doen je echt verstelt staan, wat een snelehid en wegligging, PRACHTIG !



 

7e Gitter Regularity 50Km p/u  29 Februari 2020 (B)
Tegen deze vorm van autosport word soms wat afkerig naar gekeken en dat is niet altijd terecht !

Als onderdeel van de Haspengouwrally voor het Belgische Kampioenschap waarin supersnelle auto's op soms extreem hoge snelheid voorbij schieten komt de snelheid van de regularity toch wat treurig over, ook zij rijden de zelfde Kp's als die snelle wagens maar nu zonder helm op en met zo'n 55 a 60 km p/u om na 10 km KP de totaal voorgeschreven gemiddelde snelheid van 50km p/u niet te overschrijden en geloof ons dat is soms veel moeilijker dan het lijkt.
De groep is niet te groot, zo'n 30 equipes omdat het in deze rally moet passen tussen de BRC trajecten.

Ton Koster heeft het snellere werk wat achter zich gelaten en is in deze tak van de autosport nog wat zoekende, vast staat dat een DAF hiervoor een uitstekende auto is.
Samen met Jeroen Engels rijden zij naar een 12e plaats in het klassement waarin diverse Belgische experts op dit gebied deelname en dan moet je van goede huizen komen om te winnen.

Rally van Haspengouw
Slowly Sideways DEMO-rally

28 + 29 Februari 2020 (B)

De fruitstreek van België beter bekent als "De Haspengouw".
Prachtige landelijke omgeving met smalle en bochtige landbouwwegen tussen fruitbomen.
Als het regent worden die mooie betonwegen bedekt met modder en spiegel glad en vooral als de BRC-rijders alle pk's daar los laten en bochten afsnijden.
Tijdens deze editie waren dat de ingrediënten voor behoorlijk veel schades bij de BRC-rally equipes.

Rinus Blankestijn - Eugene Wijnen rijden met de 55M in de Slowly Sideways Groep Belgium de DEMO Rally op 8 kp's van de rally ( de BRC 12 kp's ).
De groep bestaat dit jaar uit 13 equipes en wij rijden natuurlijk een stuk langzamer maar wel stevig door en waar mogelijk stevig in de drift om het publiek toch te laten genieten van die oude rallywagens.

Onze DAF55M voelt zich wel lekker op dit soort wegen en vooral op de gladde wegen, wij hebben hoofdzakelijk plezier en profijt van de volledige sper en onafhankelijke wielophanging achter en niet te vergeten het "Pientere Pookje" waarmee je in 1 beweging meer dan 1000 variaties inschakelt !

Gelijk aan de BRC equipes maakte ook wij van alle kp's pacenotes, hoe goed en compleet die ook zijn door al dat hobbelen en glijden is een foutje al snel gemaakt en zo ontkomen wij ook niet aan een 360 draai, rechts i.p.v. links of toch iets te laat remmen en aan het einde van de kb tegen elkaar zeggen

"WAT IS DIT GAAF JO!"
Foto's van: Monique Wijnen - Bryan Wijnen - Baptiste Tasia - Vincent Gordenne - Rally Tukker





8e Rali Historico " Vila da Serta "
29 Februari 2020 (P)
In Portugal is de competitie voor de regularity van start gegaan rond de stad Serta.
De opkomst was wat laag ondanks het mooie droge weer daar in het zuiden, totaal 30 equipes waaronder de opvallende blauwe 66Mcoupe van Jose-Segarra Marques - Jose-Carlo Figueiredo die in deze tak van sport veel ervaring hebben maar ook Portugal kent zijn experts op dit gebied.

Na 16 kp's over 3 trajecten behalen Jose-Segarra Marques - Jose-Carlo Figueiredo de 16e plaats Algemeenklassement en worden 2e in hun klasse en dat mag een mooi begin van het seizoen genoemd worden.



57e ROZ Classic ( Ronde om de Zuiderzee )
7 Maart 2020 (NL)
Een van oudste betrouwbaarheidsrally of kaartleesrit of regularityrally, maak niet uit welke naam je geeft want het is de ROZ die ook bekend staat als moeilijk dan wel zwaar en die reputatie zal de organisatie hoe dan ook vast willen houden !
Helaas, ja echt helaas, gaat de ROZ al enkele jaren niet meer om de Zuiderzee en deze editie koos Zeddam als start en finish locatie en speelde de wedstrijd zich in de "Achterhoek" af.
Verdeeld in 4 wedstrijdklassen komen 106 equipes naar Zeddam waaronder een stevig groep DAF/Volvo66 groep die hier hun seizoen beginnen.




DAF55M equipe Rob van Dooren - John van Dam hebben een zware tegenslag bij aanvang van hun seizoen, 3 trajecten ging het goed tot zeer goed, de ervaren equipe stond er goed voor maar verkijken zich op een bocht of schrikken ergens van en glijden van de weg, over de sloot en komen in een weiland met de schrik vrij.
De schade aan de DAF is dusdanig dat opgave noodzakelijk is maar zeker wel hersteld kan worden, veel plaat- en lakschade, zeer spijtig !.

De overige 4 DAF/Volvo66 equipes rijden zonder problemen de rally uit maar ondervinden hevige concurrentie, ook de top in deze sport komt naar de ROZ.
Rene van Bussel - Gijs Ophey   DAF66M1300   24e in Masterklasse.
Frank Moonen - Peter Hoens   DAF55Mcoupe   13e in Sportklasse.
Robert-Hans Hafkemeijer - Erik-Maarten Edixhoven   Volvo66-1300   34e in Sportklasse.
Frans van der Zalm - Jeroen van der Zalm   DAF55M   39e in Sportklasse.

1e Normandie Classic Rallye    7 + 8 Maart 2020 (Fr)
Vanuit de haven stad Caen starten circa 80 equipes voor de eerste Normandie Classic Rally die verdeeld in een Regularity (experts) en Navigatie klassement de equipes in 2 dagen over 400 wedstrijd km's door de bossen en heuvelachtige landschap aan de kust flink bezig zal houden.
In de expertklasse rijden Yves Rouxel - Bernard Lefevre in de 66M1300 naar een mooie 8e plaats en behalen hun eerste punten de "Trophee Historique Des Regions De France" , een competitie over 7 historique rallies verdeeld over geheel Frankrijk.



Top Buildingralli (Lammi)    15 augustus 2020 (FIN)

Eindelijk na maanden van corona lockdowns vanuit het hoge noorden weer nieuwe, mooie en vooral goede berichten over onze favoriete sport.

Ook in Finland zijn geplande autosport agenda's totaal veranderd maar mocht er toch weer gereden worden en ja ook in dit uitgestrekte land zijn nog steeds maatregelen van kracht en moet men voorzichtig blijven met persoonlijke contacten, het publiek was er wel tijdens de rally maar veel meer gespreid dan anders het geval is.



96 equipes komen aan de start van deze graffel rally waarin de Historic klasse 13 equipes rijden voor het Finse kampioenschap.

Jesse-Jonas Haake - Joni Leander rijden in hun Volvo66 mooie tijden en worden 9e in het Historic klassement en 3e in hun klasse.

Drie equipes vallen uit met technische problemen.

Wij volgen Jesse-Jonas altijd met respect, Jesse-Jonas bestuurd zijn Volvo66 wegens zijn handicap aan de benen met zijn Linkerhand en met Rechterhand is het gasgeven en remmen en dat op de bochtige kp, op graffel of in de sneeuw EN op hoge snelheden !

Erg Knap !

9e Rallye VHC d'Autun "La Chataigne" Sud Morvan
21 t/m 23 augustus (Fr)
Voor de 9e maal is de VHC-klasse opgenomen in de Rallye d'Autun "La Chataigne" Sud Morvan die nu zijn 49e editie viert ondanks alle nog geldende Corona maatregelen.
Als wij de fotoreportages op het net bekijken waren er na ons idee weinig of geen bijzondere maatregelen voor het publiek, ze waren er maar wel veel minder.

De rally betreft 2 rondes a 3 kp's totaal zo'n 170 wedstrijd kilometers exclusief verbindingsroutes.

DAF66 equipe Pierre Jamin - Rene Beijers rijden in de VHC-klasse waarin 58 equipes aan de start zijn gekomen om eindelijk in actie te mogen gekomen.

Pierre en Rene hebben eerder in 2017 met de DAF deelgenomen in deze rally en omdat het Belgische Kampioenschap overhoop ligt wegens annulaties van rallies, hebben ook zij voor de Franse rally gekozen om rallykilometers te maken.
De kp's van de rally zijn vooral gepland op verharde maar smalle asfalt wegen door openterrein, bosrijke gebieden en door bewoond gebied.

Het was goed rally weer, droog en niet te heet maar op diverse bosrijke stukjes wel uitkijken want er zaten verraderlijke gladde stukjes tussen.

Pierre Jamin - Rene Beijers rijden stevig door maar nemen geen onnodige risico's.
Zij klasseren zic als 35e in de VHC-klasse waarin toch enkele auto's van de weg raken en uitvallen en wegens technische problemen de strijd moeten staken.



Foto's gemaakt door:
Christophe Automophe
Haase Foto
Pictures of Motorsports

1e Ronde Luberon Ventoux Classic
29 augustus (Fr)
Maximaal 50 deelnemers mochten starten in Maubec, Zuid Frankrijk, voor een regulairity in het altijde fraaie bergachtige landschap.
In de daf66sl gingen Patricia Bamas - Francois Piquot vol goede moed van start maar moeten helaas met brandstof problemen de wedstrijd staken.
Het is niet bevestigt maar mogelijk omdat de DAF wat te lang stil gestaan heeft de E10 zijn slechte kwaliteiten nu laat zien en de in Frankrijk rijden ze daar al langer op dan wij in ons land.



Foto en info: Nicolas Ventugol

DHRC Klip-3
6 september (NL)

Heel voorzichtig en met zeer beperkte hoeveel toegelaten equipes komt er ook in ons land enige beweging in onze sport, uitzetters en organisatoren zoeken naar mogelijkheden om groepscontact te vermijden en tijdens de rit zelf schrijfcontroles i.p.v. stempels.

De DHRC klips, ooit opgezet om ervaring op te doen, is er toch maar weer ondanks de corona en kan er weer gereden en geoefend worden, de regio rondom Holten was hiervoor uitverkoren.

Ook de DAF equipes komen uit de stalling en doen het goed,
John van Dam - Mieke van Dam in de 55M worden 4e in hun sportklasse.
Maaike Hensbergen - Gino Lens in de 55coupe rijden naar de top 1e in de Clubklasse.
Hein de Kok - Paul-Michiel de Grood met een fraaie 66M1.3coupe op uit op een 17e plaats in de clubklasse.

Het gaat misschien nog wat stroef maar we rijden weer met dank aan de organisatoren !

16e Peelrand Classic  6 sepember (NL)
Met de "Rallycheck App" zeker corona bestendig, niet geheel zonder foutjes   MAAR   equipes blij dat ze rijden, uitzetters/organisatie leren veel over deze bijzonder app !
Veel lachende gezichten in het Limburgse Grathem "the place to Be" en niet vanwege het mooie rally weer maar omdat eindelijk gereden mag worden, in de nieuwe stijl en aan de gezichten te zien waren de equipes er aan toe.
De organisatie keken wat serieuzer, droegen mondkapjes waar nodig, bleven op afstand waar dat moest maar echt spannend voor hen was het gebruik van de "Rallycheck App"   Hoe zal dat uitpakken ?
Om te voorkomen dat er te veel mensen bij elkaar komen, voor en na de wedstrijd, moest een limiet van circa 50 equipes worden gesteld en die waren rap gevonden.

Tijdens de rally bleek de App niet geheel aan te sluiten op de praktijk maar de organisatoren en vrijwilligers konden de fouten oplossen, dat koste veel tijd en inspanning dus speciaal voor jullie onze respect !

De rally is verdeeld over twee trajecten die verreden worden volgens de meest voorkomende systemen en de Peelrand Classic telt mee voor het NRF kampioenschap 2020 en het is nu na de vakantie periode afwachten of we blijven rijden of dat er strenger maatregelen komen en alles weer op zijn gat komt te liggen.
6 fraaie DAF equipes aan de start waarvan twee nieuwe auto's en dan vooral de 55 LSM replica van gebroeders Koopmans, deze is nog maar net klaar.

In de Rallycheck App bleken wat foutjes te zitten waardoor de rekenkamer alle kaarten heeft moeten controleren en daarvoor 2 dagen meer tijd nodig was voor een definitieve uitslag en in die uitslag blijkt dat de DAF equipes het goed gedaan hebben.

DAF66M1.3
Willen Geuzebroek - Guillaume Geuzebroek
8e in Expertklasse

DAF55Mcoupe
Frank Moonen - Peter Hoens
3e in Sportklasse

DAF55M
Johan Tak - Gijs Opheij
10e in Sportklasse

DAF66M1.3
Walter Stanco - Rene van Bussel
13e in Sportklasse

DAF55M coupe
Maaike Hensbergen - Marijn Aldewereld
1e in Toerklasse

DAF55 LSM-replica
Wilfred Koopmans - Bram Koopmans
6e in Toerklasse


Foto's van Peelrand Classic FB-page

2e Montee Historique Sint-Vincent
6 sepember (Fr)

In Frankrijk zijn heuvelklim wedstrijden erg populair bij autosporters en kent regionale en een landelijk kampioenschap.
In deze sport zie je veel kleine auto; s met enorme motoren en super breed voor de wegligging maar ook openracewagens die er uitzien als F1 racewagens.

Bij het heuvelklimmen kent men ook een "DEMO" klasse voor normale straatauto's en in die klasse is DAF rijder Georges Huqueny in zijn rode 55 regelmatig van de partij en laat dan zien dat zijn auto handelbaar en een snelle klimmer is.

Bekijk de film op pagina "rally DAF's NU"

25e Classic Gelderlandrit  12 sepember (NL)
Ook de Gelderlandrit heeft aanpassingen moeten aanbrengen om doorgang te verkrijgen en toch zijn de aanpassingen weer anders van aard dan die van de Peelrand Classic.
Dit keer geen rallyapp maar gewoon zelf schrijven i.p.v. stempelen dus zullen de leden van de rekenkamer waarschijnlijk ver uit elkaar gezeten hebben.
Beekbergen als start en finish locatie van waaruit 82 equipes zoals voorgaande jaren weer een fraaie rit kregen voorgelegd waar een ieder behoorlijk zijn tanden op kon stuk bijten.


De DAF equipes kunnen terug kijken op een geslaagde rit en goede resultaten;
Rene van Bussel - Gijs Opheij met de gele 66sedan in de Expertklasse naar de 4e plaats.
Roeland Ydenberg - Jasper Kouijzer in 55coupe ook in de Expertklasse naar de 6e plaats.
In de sportklasse behalen Rob van Dooren - John van Dam in de 55M de 15e plaats.
Met de 55 LSM-replica rijden Wilfred Koopmans - Bram Koopmans in de Tourklasse naar de 12e plaats.

1e Nacht van Noord Limburg  12 sepember (B)
Frank en Peter doen pijnlijke ontdekking;      Reglementen verschillen niet alleen per land maar wellicht ook per district ?

Kaarleesritten in de nacht zijn op zich al lastig maar wat als de uitzetters diverse systemen door elkaar gebruiken ?

De rit werd verreden volgens het VAS-reglement, veel Bol-Pijl gewoon maar ook gestileerd weergegeven, vis graat systeem, blindelijn, barricades e.d.
Een BOL-PIJL situatie zonder bol kan ook worden uitgelegd als VISGRAAT   Oeps !  

Het eerste traject vanuit Pelt nog redelijk bij daglicht verliep zeer goed, bij de koffiepauze was een 4e plek het resultaat maar het 2e traject begon in het donker en was dus een combinatie van Bol-Pijl gestileerd met Visgraat en ging de equipe volledig de mist in, zo erg zelfs dat zij besloten op GPS terug te gaan naar de finish met als gevolg een massa strafpunten.

Frank Moonen - Peter Hoens worden in hun 55coupe 24e in de Touringklasse.

Ondanks dat de rit corona proef en goed georganiseerd was, bleek men niet over voldoende kennis van de Belgische reglementen te hebben, dit gebeurt de equipe geen tweede keer !, in hun e-mail voel je de teleurstelling.


Maaike Hensbergen - Gino Lens    3e in Challengeklasse
20e ABC Trial  26 sepember 2020 (NL)


Alec Bergsma - Erik Molenschot    35e in Trialklasse
De organisatie heeft werkelijk alles gedaan om aan de corona richtlijnen te voldoen en volgens ons met succes en met de "RallyCheck app.
Van start, koffie tot en met de finish in Maurik voor een volledige 280 kilometer kaartleesrally door de Betuwe waarin niet te veel tijdsdruk was ingepland ook niet op de speciale "regularity trajecten en op de rijdersproef".
90 equipes werden maximaal toegelaten met auto's van minimaal 30 jaar oud waaronder twee DAF equipes.
Maaike Hensbergen - Gino Lens zijn trots op hun 3e plek in de Challengeklasse en terecht, Alec Bergsma - Erik Molenschot reden in de Trialklasse waarin de concurentie erg groot was, niet allen het aantal equipes maar zeker hun kwaliteiten.

foto's gemaakt door Nico Bloemendaal

21e Rally v.d. Grensstreek
10 + 11 Oktober 2020 (NL)

De "Stichting Rally van de Grensstreek" is er als organisatie erg goed ingeslaagd de rally volledig corona proef te maken, geen grote groepen, geen onverwachte contacten e.d ja zelfs op afroep eten in kleine groepjes en ver uit elkaar.

Ook de uitzetters zijn er op perfecte wijze in geslaagd corona te omzeilen en nog belangrijker een volledig nieuw kaarleessysteem te ontwerpen die het gebruik van de RallyCheck App, waarin nog diverse problemen zitten, onnodig maken.

De reacties van deelnemers was zeer positief en over het nieuwe kaartleessysteem "Paintbal" allen maar lof !
 ( hierover meer onderaan dit artikel )

Aan de start in Leende 52 equipes, 60 was het maximale.
De trajecten zijn verdeeld in diverse leessystemen en regelmatigheidsproeven op afgesloten terrein waarbij de proef op de "Zand exploitatie in Kessel" bij vele rijders tot de verbeelding spreekt en een grote glimlach op de gezichten bezorgd.
Onder de 52 equipes strijden 4 DAF equipes, twee in de Expertklasse en twee in de Sportklasse en doen het goed tot zeer goed, vooral als gekeken word naar het totaal aan behaalde strafpunten, de punten liggen erg dicht bijelkaar en dat in alle drie de klasse.

In de Expertklasse behalen Roeland Ydenberg - Jasper Kouijzer in de blauwe 55coupe de 8e plaats.
in de zelfde klasse eindigen Rene van Bussel - Gijs Opheij in de 55LSM-replica op de 11e plaats.
Rob van Dooren - John van Dam in een 55M rijden in de Sportklasse naar een fraaie 6e plek ( niet op foto ).
De 4e DAF equipe, de blauwe 55M, Paul Karsmakers - Johan Tak komen uiteindelijk op de 27e plek.




Innovatie in kaartleessport

De uitzetters van de Rally van de Grensstreek bedachten een geheel nieuw systeem dat niet alleen Coronaproef moest wezen maar waarmee zij ook de nog aanwezige foutjes in de RallyCheck App konden omzeilen en dat hen bijzonder goed gelukt, zie hier het "het PAINTBALL systeem"

Het systeem is bedacht om routeconstructies te kunnen maken ZONDER rallycheck app die wel eens de registratie mist als men een routecontrole aandoet.

Op het kaartje ziet u drie kleuren punten, Rood, Blauw en Geel met daarbij de waardepunten van de "kontrole" bij die kontrole staat in de berm ook de bekende kontroleletter die op de kaart gemeld moet worden.

Hoe werkt dit systeem ?   ( pas op dit kaartje is een klein deel van de kaart )


In een traject krijgt u een nieuwe opdracht !:

U bent bij TCstart, construeer een geheel vrije route langs de punten rood (of blauw of geel) tot u bij finish maximaal 70 punten heeft verzameld
Noteer bij elk punt de kontrole letter op uw kaart.


Alle equipes rijden nu door elkaar heen, iedereen de door hen gecontrueerde route langs de bollen met punten.

Dat lijkt heel simpel maar zo'n route construeren kost best wat zoek en rekenwerk EN moet dan ook nog binen de gestelde tijd worden verreden anders heeft u strafpunten.

Volgens de equipe die wij spraken is dit een erg mooi systeem en werkt het zeer goed en is zeker voor herhaling vatbaar !.


Compliment aan de uitzetters die dit bedachten !


Aarova Rallye Oudenaarde
10 + 11 Oktober 2020 (B)

Belgische keien, regen, modder en smalle wegen, dat waren de meest belangrijke ingrediënten van deze rally voor het Jobfixers-BRC Kampioenschap.

78 equipes aan de start en maar 40 equipes halen de finish !.

Er is onvoorstelbaar veel schade gereden, auto's de sloot in, auto's over de kop, uitglijders met schade als gevolg enz, enz en maar weinig met technische problemen.

Pierre Jamin - Rene Beyers met de zilvergrijze DAF66-grp2 rijden voor het Historic BRC kampioenschap, doen het goed alleen nu krijgen zij te maken met zware tegenslag.
Met nog twee KP's te gaan van de 10 krijgen zij problemen met de distributie van de motor, moeten wellicht toch iets te ver doorrijden en dat gaat een moeilijke en ingrijpende reparatie aan de motor kosten en wellicht het einde van het kampioenschap voor hen, een kampioenschap dat wegens de corona toch al heel anders verloopt dan gepland was.

Op de foto's is goed te zien dat het een flinke modderpoel was maar Pierre en Rene weten de wagen netjes op de weg te houden en daar waarmogelijk het gaspedaal in te trappen en dan gebeurt dit,    WAARDELOOS !.

Stuttgart - Lyon - Charbonnieres
14 + 18 Oktober 2020 (Dld-Fr)


47 equipes aan de start in Stuttgart en het is een zeer imposante lijst van Audi's, Porsches, BMW"s en nog meer van dat snelle en vooral dure spul en daar tussen valt een 66Marathon Coupe bijna niet op of nu juist wel door zijn bescheidenheid.

Deze regelmatigheidrally via Lyon naar Chabonnieres-Les-Bains over totaal 1137km heeft een aantal fraaie trajecten op royaal aanwezige circuits in Frankrijk, voor het overige gaat de route veel volgens het vrije route systeem waarbij de controle c.q meldpunten staan vermeld en die zullen op vast gestelde tijdstippen moeten worden aangedaan, te vroeg of te laat betekend straftijd.

Yves Roumeqous - Rosie Cumerer bereiken in hun
66M-1300coupe uiteindelijk zonder problemen Charbonnieres -Le-Bains en klasseren zich als 35e in het Algemeen Klassement.