DAF's in Autosport
Classic Rally's 2003

Bij aanvang van het seizoen 2003 komen de DAF rijders toch wat moeizaam uit de winterslaap.

De rijders van klassiekerallies zoals The Winter Trail, Hornelandrally en Winter Challenge komen als eerste in actie, zij zoeken de sneeuw op terwijl de Rally Sprinters zijn nog met hun auto's bezig aan te passen en om te bouwen.
Toch zal er weer een sprinter duo bijkomen, het echtpaar Eugene en Monique Wijnen doen er alles aan om hun wagen voor het eerst in te zetten in de Rally Sprint Amsterdam, hier de eerste foto van hun 55Marathon tijdens de rallytest op het circuit van Valkenswaard.

De test was succesvol, beide behaalde hun rallydiploma en de auto voldeed aan de verwachtingen, nog maar een paar kleinere aanpassingen en dan !!!

Of dit ook de wedstrijd kleuren zijn voor de auto ?

14e Winter Challenge
Marc van Doorne en Paul van Doorne
5e Algemeen Sportingklasse


Alweer de 14e editie van deze prachtige en zware rally voor klassiekers, verdeeld in een Sporting Route en een Marathon Route klasse.

De 35 deelnemende equipes hadden de keus uit 2 startplaatsen, Brooklands (GB) en Ieperen (B) met Geneve als eind bestemming.

Alle weergoden deden hun best voor dit evenement en de equipes moesten toch vooral zorgen voor de juiste banden want men kreeg in de franse alpen vooral met sneeuw te maken.

Marc en Paul van Doorne hebben zeer regelmatige wedstrijd gereden en brachten hun '68 Marathon DAF naar een mooie klassering.

12 t/m 18 jan. 2003


The Winter Trail
3e editie 8 t/m 12 febr. 2003

Deze mooie klassiekerrally over 2200 km verdeeld over 30 proeven in 5 lange dagen krijgt al voor het 3e jaar ruim aandacht op TV via RTL5 en zo hoort het !!

De HERO organisatie Nederland brengt de 100 equipes dwars door Frankrijk met als hoogtepunt de beroemde Col de Turini van 1600m hoogte en zoals we wij die kennen uit beelden
van de Monte Carlo rally in een dik pak sneeuw.

Helaas maar 1 DAF in de strijd, equipe Erik ten Hove en Peter Schutte in een 55M 1e type 1968.

Zij behalen een 23e plaats in de Trailklasse Saloons tot 1600cc.


foto's van :
ING-Bank
HERO Holland
F.Habets www.fauquemont.nl


Rallye des Legendes 2003

Chris Boileau en Daniel Pigeolet
3e plaats Alg. Klassement Marathonklasse

Problemen met de lucht in laat van de carburateur in de 55M was de reden dat zij de 1e plaats niet konden vasthouden, in de middag sectie vielen zij daar door ver terug in punten en moesten met de 3e plaats genoegen nemen.

Chris en Daniel zullen in juli nog deelnemen aan twee zware klassiekers zoals de Antwerpen-Middlekerke Rally en de MAK Rally bij Mechelen in laatst genoemde hopen zij weer op het podium te staan zoals in 2002.


( foto Eddy Coppee Belgie )

32e Nacht van Weesp
2003

Voor het 4e jaar een apart Classic klassement.

De Nacht van Weesp is een zeer goede voorbereiding op de lange en zwaarde klassiekerrally's en is dan ook het vermelden waard .

Ferdie Plevier - Frank vd Vliet 3e in Classic Sport Klasse met de DAF 46.

8e Tour du Hainaut 2003
De klassiekerrally vind ook in Belgie steeds meer terrein
en de belang stelling vanuit Nederland groeit.

Equipe van der Zalm - Ockenburg reed in de classicklasse
naar een keurige 8e positie.

6e MAK Historic Rally (B) 2003

Boileau - Pigeolet 2e in Classic klasse




v.d.Zalm - Ockenburg 9e in Classic klasse

6e Hornelandrally
21 en 22 maart 2003

Op vrijdag 21 maart verscheinen 127 teams verdeeld over een Sport en een Tourklasse aan de start in Weert.

In 24 uur brengt de organisatie hen via Arlon Belgie en omgeving Metz in Frankrijk naar de Finish in Echt te Limburg totaal circa 1000 km.

In de Sportklasse 2 deelnemende DAF's, met startnummer 86 vader en zoon Gerard en Dirk Jan Cretier in hun DAF 55M en met startnummer 88 Henry v Benthem en Leon Janssen in hun DAF31.

 In het eindklassement is de 60e plaats voor de vader en zoon Cretier en na veel pech behalen Bentehem en Janssenctoch nog een 82e plaats.

foto's J.P.Ambaum

6-Uren van Breda 2003
Internationale betrouwbaarheidsrit voor klassiekers

Deelname aan dit soort ritten wind enorm aan belangstelling en zijn een perfecte mogelijkheid om de klassieke auto op de weg te houden en als voorbereiding om door te groeien naar de echte lange afstand rallies zoals bv de Winter Trail of Classic Monte Carlo.

De organisatie liet maximaal 130 deelnemers toe en verdeelde die over 3 klassen.

In de sportklasse met een DAF 46 de equipe Ferdi Plevier en Jan v.d Meer, deze combinatie zien we nu toch regelmatig terug in de zwaardere ritten.

De ochtend trajecten verliepen zeer voorspoedig, zij klommen op tot een 2e plaats in hun klasse maar helaas moesten zij 's middags de strijd staken met een aandrijfas probleem die niet terplekke gerepareerd kon worden en behaalde zij jammer genoeg geen klassering.



39e Paradigit ELE Rally en 3e Historic Paradigit ELE Rally 2003

Voor de DAF rallysprinters is dit de eerste echte beproeving van dit seizoen en zij moesten direct vol aan de bak

In de Historic ELE Rally, 11 deelnemers, waren de Escorts RS dominant aanwezig maar door de regen konden deze super snelle wagens het vermogen niet goed op het natte wegdek houden met alle gevolgen vandien en zoals verwacht hadden beide DAF's daar geen moeite mee.


Voor Rens van Dijk is dit het tweede seizoen in zijn 66Marathon 1.3gordini en je ziet dat hij de wagen beter kent en beheerst en dankzij de monteurs van het Amigo Rally Team zijn ook de kinderziektes verholpen en kan Rens laten zien wat hij en zijn wagen waard zijn.

Rens van Dijk met navigator Paul van Mierlo reden dan ook erg degelijk en het plubliek rondom de proeven waren vol bewondering ( heb ik zelf gehoord )

Voor Arnout Stam begon het seizoen niet zo soepel, zeer kort voor de rally meld zijn vaste navigator en zijn service zich ziek en kon Eugene Wijnen als navigator invallen.

Op KP4, verreden op het Eurocircuit, slaat een klein rot steentje door de radiateur, Arnout kan de service maar net bereiken, maar dan ???

Via 06-nummers weet Arnout dafclubleden te bereiken die een andere radiateur verzorgen en inbouwen en met nog 1.5 a 2 minuten service tijd over kan er weer gereden worden.

De clubleden zorgen er voor dat de service verplaatst word van Luijksgestel naar Best waar vanuit KP 5 t/m 14 worden verreden.

14 KP's op een dag in slecht weer en een strak schema dunt het totale veld behoorlijk uit, op het industriepark van Son gaan een aantal equipes zeer hard van de weg af maar op de gladde klinkers en een deel onverhard doen Rens en Arnout het zeer goed en zijn soms sneller dan de Ford's.

Op KP14 slaat opnieuw een steen door de radiateur van de 55M van Arnout en moet hij de wagen stil zetten,het is dan 00.30 uur en er is geen andere radiateur meer terbeschikking, helaas !

ook KP 16 t/m 22 op de zondag worden in een strak schema verreden, Rens van Dijk kan uitstekend volgen en brengt zijn wagen naar een mooie 3e plaats in het Algemeen klassement van deze 3e Historic ELE Rally.


Met dank aan Dick Groen van www.autopics.nl voor levering van deze mooie foto's.
   

Team WIMEDO club
Slalom en
Behendigheidswedstrijden

Een goed kopere vorm van autosport is het slalom rijden, een sport die zeker bijdraagt tot het verkrijgen van een betere autobeheersing maar helaas veel te weinig aandacht krijgt in de automedia.

Op het Midland Circuit Lelystad organiseert Team Wimedo jaarlijks een aantal Behendigheidswedstrijden en verheugt zich in een stijgende belangstelling.

De georganiseerde wedstrijden zijn onderverdeeld in 3 Groepen en per groep verdeeld zijn in 3 klasse.

Groep 1:
Standaard auto's
  Auto's geheel volgens fabriek specificaties, er mag niets veranderd zijn.
Groep 2:
Verbeterde Standaard auto's
  Auto's voorzien van rollbar en kleine wijzigingen zijn toegestaan.
Groep 3:
De Specials, Auto's zijn op alle punten aangepast of speciaal voor deze klasse gebouwd.
Per groep is een klasse indeling (1 t/m 9) naar cilinderinhoud tot 1300cc of 1301 t/m 1600cc of boven 1600cc, voor alle groepen en klasse is een technischekeuring vooraf verplicht !!


Een regelmatige deelnemer aan de slalom en behendigheidswedstrijden is Jan van Elderen uit Belgie met zijn prachtige 555-replica, de auto ooit in eigendom van de heer Willy van Doorne, komt uit in Groep-3 klasse 8.
De auto is destijds op verzoek gebouwd door Rob Janssen, heeft een 1550cc motor en is goed voor zo'n 140pk

Via de pagina LINKS kunt u meer te weten komen over het Team Wimedo en haar activiteiten en op de website van Jan van Elderen kunt u zich vergapen aan zijn mooie DAF555

Ook Arnout Stam bezoekt het Midland Circuit om zijn auto te testen.


Ook u ! kunt met uw standaard DAF deelnemen aan deze wedstrijden, vraag de informatie !.




50e
Int. Historic Tulpenrally 2003


Hoewel Lilian van der Vaart al enige jaren met DAF in de rallysport actief is maar helaas nog niet op mijn site was opgenomen wegens gebrek aan informatie nu dan toch !.

In een door Paul Hoefsmit geprepareerde DAF55M uit 1968 reed zij samen met Ingeborg Guliker deze zware klassieker.

Aix les Bains in Frankrijk was de startplaats waar 240 equipes verdeeld in een Sport- een Tour- en Vintageklasse de zware 6-daagse rally over 2200 km begonnen.

Voor de DAF was het de eerste rally en hij kreeg het dan ook zwaar te verduren op de Alpe d'Huez de Grand Colombier en in de Vogezen om er eens een paar te noemen.

Er waren best wel wat technische probleempjes zoals een kapotte startmoter een verbogen remklauw en een gasschuifje wat niet deed het moest doen maar ondanks dat het het gehele team het zeer goed gedaan.

Een 18e plaats in de Sportklasse en winnaar van de Coupes des Dames is het resultaat.




foto's van en informatie uit:
** clubblad DAF Club NL no91
** fotograaf J.P. Ambaum
  

2003 Criterium des Frontieres (B)
Chris Boileau - Daniel Pigeolet
2e Alg. in Classicklasse en 1e in klasse A


2003 Eifel-Ardennen-Klassic (B)
Het echtpaar Boileau - Boileau 12e Alg. in Touringklasse


Kaartleesritten en Betrouwbaarheidsritten
Bijna ieder auto bezitter rijdt wel eens een tourtocht of kaartleesrit met de personeelsvereniging van de zaak of in clubverband als ontspanning maar vele doen dit als pure sport.

Kaartlezen is de basis van echte rallywerk en voor de internationale klassiekerrally's.

Het gaat hier niet om de absolute snelheid van de auto zoals in rallies en sprints waar een klassementsproef zo snel mogelijk dient te worden verreden maar er moet een totale afstand worden afgelegd met een gemiddelde snelheid van zo'n 45 a 50 km/pu en dat is vaak al erg hoog.

Kaartleesritten kunt u met uw dagelijkse auto of met uw klassieker zeer goed doen zonder de auto geheel te verbouwen, waar het op aankomt is de samenwerking tussen rijder en navigator.

Klassiekerrally's zijn in basis hetzelfde echter nu onder reglement van de FIA en puur voor klassiekers en het opvallende is dat er veel ex rallywagens aan deelnemen die bewaart gebleven zijn of volgens de oude specificaties worden na gebouwd en dat de DAF 44-55 en 66 een auto is die hiervoor steeds meer belangstelling trekt.

Jan van der Meer is zo'n DAF bezitter.

Sedert 1966 is hij actief in ritten en rally's vooral met MGB en heeft al zo'n 11 maal de Classic Tulpenrally verreden en vormt al vanaf 1998 in een VOLVO met Ferdi Plevier een vaste equipe in nog eens 200 classicrally's

In 1993 reed Jan zijn eerste DAF een 66M maar sinds een jaar bezit hij een 1e type 55 met Marathonset uit 1968 waarmee nu al circa 4000 rally km's zijn afgelegd.

Jan houd zich vooral bezich met de navigatie en heeft kontacten met verschillende rijders en Ferdi heeft zelf een DAF46 en heeft kontacten met verschillende navigatoren.



21e Amsterdam Rallysprint 2003      
In tegenstelling tot vorig jaar nu een veel betere organisatie, strakker waardoor alle proeven zonder problemen konden worden verreden en equipes waar voor hun inschrijfgeld kregen.

Aan de start 2 DAF's, Arnout Stam die dit keer een gelegenheids equipe vormde met Paul Hoefsmit die helaas niet in zijn eigen 66Coupe kon meedoen en de nieuwe, werkelijke prachtige, rally 55M van Monique en Eugene Wijnen.

Arnout Stam voelt zich in deze sprint altijd goed thuis, hij kent de proef door en door en was blij verrast dat die nu eens tegengesteld gereden kon worden.

Zij die Arnout kennen weten dat hij een echte asfald racer is en ook hier bleek weer dat zijn DAF55M regelmatig een wiel van de grond tilde als Arnout zeer strak door de bochten stuurde.

Arnout had iets ontwikkeld om zijn remmen te koelen, een aanpassing aan de velgen, en was al na de eerste proef zeer tevreden over de extra remcapaciteit.
Voor Eugene en Monique ging het nu toch echt gebeuren, beide een beetje zenuwachtig door alle belangstelling en complimenten van toeschouwers en voor alle noodzakelijke controles vooraf.

De technische controle ging goed, met het nadrukkelijke verzoek van de TC de auto vooral heel te houden om dat hij veel te mooi was om kapot te rijden, de documenten controle duurde wat lang waardoor het eerste gedeelte in tijd wat krap werd.

Na zijn uitvallen in de ELE heeft Arnout ook de motor van de DAF goed onderhanden gehad waardoor zijn snelheid weer iets hoger lag, op de rechte stukken kon zo'n 140km p/u worden gehaald.



Dat Paul niet alleen goed kan rijden maar ook navigeren bewees hij door Arnout een absoluut foutloos parcours te laten rijden en zeer snel, menige Lancer-EVO en met name de VOLVO's konden het tempo van Arnout en Paul niet bijhouden, vooral op de korte proef met vele bochten liet zien dat de DAF een zeer goede wegligging heeft.
 

Arnout Stam - Paul Hoefsmit 50e Algemeen.
Eugene en Monique Wijnen 64e Algemeen
Vanaf proef 2 was duidelijk te zien dat ook Eugene de auto ging beheersen maar nog zeker niet tot het uiterste ging maar de banden zeker niet ontzag en behoorlijk liet gieren.

Ook Monique won aan zelfvertrouwen en navigeerde een foutloos parcour en was duidelijk te vreden.


 

40e Classic Ronde om de Zuiderzee 2003

Een betrouwbaarheidrit over 575 km die met een gemiddelde van 50km/pu in circa 13 a 14 uur verreden moest worden.

Aan de start 140 deelnemers verdeeld in een Sportklasse en een Tourklasse.
Zwaar en moeilijk was het, van de 79 sportklassers vielen 13 auto's met technische problemen uit.

Jan van der Meer met gelegenheids rijder Martin van Rossum jr. behalen een 55e plaats in hun sportklasse.


11e Classic SLS Rally 2003
187 deelnemers, 1344 km lengte.

Henry van Benthem en Leon Janssen met Daffodil type31
31e plaats in sportklasse, grote klasse !!



foto Maggy Parries
www.automobilsport.com

 



22e Golden Tulip Rally
2003


In deze 22e editie van de altijd zware Golden Tulip rally maar liefdt 42 Classic equipes.

Dit jaar aanzienlijk minder onverharde stukken in de KP's maar veel meer asfalt waardoor de auto's met veel pk's meer voordeel hadden dan de DAF's die het meer moeten hebben van hun betrouwbaarheid en van gladde of losse ondergrond.

In nog geen 24 uur moesten totaal 11 klassementsproeven worden verreden op veelal smalle binnenwegen omringd door bomen en greppels, een stuur of navigatie fout zou fataal kunnen zijn voor rijders en auto en er zijn er heel wat afgevlogen.

Aan de start 2 DAF's
Paul Hoefsmit - Bert de Boer
66M1.3coupe (141 ) en

Rens v.Dijk - Harold Mosman
66M1.3 (143).

Opvallend is dat de DAFjes steeds meer bewondering krijgen van het publiek, OOK NU WEER !

Beide reden een zeer goeden rally hoewel ook zij spannende momenten hebben gekend, Rens raakte in het begin van de rally enkele paaltjes en
Paul dreigde van de weg te gaan maar gelukkig voor beide zonder nadelige schade of gevolgen.

16 uitvallers in het Classic klassement.

Opnieuw bewijzen de DAF's hun degelijkheid met een mooie 22e plaats voor Rens en Harold en een 24e plaats voor Paul en Bert.

Goed gedaan heren !!.
  

5e Ronde Historique Dinantaise (B) 2003

De 44 blijft toch een betrouwbare auto !!

In deze klassiekerrally ontdekken we een nieuwe equipe
J.D.Bernard - H.Delgoffe
Met hun 44 type2 reden zij naar een 19e plaats in hun Classic klasse.

Eerder dit jaar behaalde zij een 3e plaats in hun klasse tijdens de 6 Heures de Seraing.

De equipe Boileau - Pigeolet met 55M viel uit met techische problemen.
6-uren
van de Noorder Kempen (B)
2003

Jan van der Zalm - Jan van Ockenburg
leggen in deze verregende klassieker beslag op de 9e plaats in hun klasse.


11e Routes des Vosges 2003
equipe Henen-Roggemans met hun 55Mcoupe in stijl naar een 10e plaats in het Touringklassement.

Conrad Euregio Classic Rally 2003


Paul Hoefsmit - Bert de Boer uitgevallen in KP9.

In deze editie van de Conrad Euregio Classic Rally komen slechts 5 equipes aan de start en dat is heel erg weinig.

De Classicrally rijd alleen op de zaterdag als onderdeel van de Euregiorally.

Als de Ford's en Opels heel zouden blijven zou een 5e plaats het hoogst haalbare zijn voor Paul en Bert tenzij er uitvallers zijn.

Tot en met KP8 ging het goed, per KP kon men het tijdvershil minder dan 1 minuut houden maar op KP9 slaat het noodlot toe, de aandrijfas klapt er tussenuit en moeten zij de strijd staken, helaas geen resultaat.

Conrad Twente Rallysprint 2003

In een veld van 63 deelnemers weten Eugene en Monique Wijnen zich goed te ontwikkelen.

Er zijn 2 trajecten die twee of drie keer moeten worden gereden.

Zij besluiten om alle tijd te nemen voor de verkenning, alle bochten en het wegdek eens goed te bekijken en op te tekenen in de pacenotes en dat bleek een hele juiste beslissing te zijn.

De eerste twee proeven werden redelijk droog gereden maar de overige proeven was het motregen en die maakte de proeven glad en diverse equipe kwamen nogal hard in aanraking met de containers langs de baan en reden complete lantaarnpalen uit de grond.

Ook Eugene en Monique kenden spannende momenten, op de lange proef die twee keer gereden moest worden waren de bochten glad geworden door regen en zand en moest Eugene alles doen om de auto niet naast de baan te zetten, in het donker en pal voor mijn neus vol in de remmen en met piepende banden doorglijden tot de rand (betonblok) van de baan en nog net kunnen houden.

Een mooie 51e plaats in het Algemeen klassement en
5e Mixed equipe is het uiteindelijke resultaat.





DAF's in Autosport
Classic Rally's 2004

Ook 2004 beloofd een mooi autosport jaar te worden, er zijn op dit moment 28 DAF equipes actief in diverse takken van autosport, ook zijn er 2 DAF's in opbouw en staan er 2 DAF's klaar in opslag waarvan 1 te koop en 3 ex-fabriekswagens die mogelijk ook weer actief gaan worden.

Zoals gebruikelijk zijn de Classicrally rijders de eerste die het nieuwe seizoen openen en dit jaar zijn dat Paul en Mark van Doorne in de 15e Winter Challenge waarvan geen beelden zijn omdat zij voortijdig de rally staakte met een technisch mankement aan hun DAF55M die zoals bekend de London- Sidney-Marathon heeft gereden in 1968.

De eerste foto's komen uit de Rally Monte Carlo Historique met voor ons een nieuwe naam !!
7e Rally Monte Carlo Historique 2004

De rally van Monte Carlo is en blijft de mooiste van alle rallies als klassieker of WRC.
Ook de classiccars worden zeker niet ontzien in deze zware in sneeuw vereden 15e editie.

In totaal zijn 351 auto's de start vlag gepasseert waaronder 1 DAF 33.
Vanuit Turijn start het franse duo Gilbert Cristini - Jean Piere Creg met een DAF 33 uit 1974 onder startnummer 295 ingedeeld in Groep 4, klasse 1.

Zonder ook maar een probleem leggen zij beslag op de 181e plaats Algemeen klassement.
wij hopen nog veel van deze equipe met de mooie rally 33 te kunnen zien.

Jean-Pierre Chabassier

Op een franse website vond ik deze foto van zijn auto ergens op een circuit in actie.

Van de rijder en van de auto is mij niets bekend, alleen dat het hier om een 55M gaat waarin een 1250cc Gordini motor is in gebouwd, de foto zou zijn genomen tijdens een Gordini club meeting in Frankrijk.

Via een omweg zal ik proberen contact te leggen met deze DAF rijder.


Ronde Hivernale Historique 2004
In de Franse Alpen op een hoogte van 1500m ligt in het dorp La Salle Les Alpes het prachtige ijscircuit Serre Chevalier, het circuit wordt beheert door de zoon van ex DAF fabrieks rallyrijder Claude Laurent.

  

Naast een aantal snelheidswedstrijden voor de Franse rallykampioenschap organiseren vader en zoon al een aantal jaren een wedstrijd(je) voor klassieke auto's.
De wedstrijd staat openen voor iedereen met een geldig rijbewijs en standaard klassieke auto van minimaal 25 jaar oud.

Deelnemers rijden op standaard profielbanden dus de snelheden liggen niet zo hoog, het is dan ook niet de bedoeling je mooie klassieker in puin te rijden in een alles of niets wedstrijd, maar het is meer een treffen waar de rijders georganiseerd en onder begeleiding heel veel rijplezier beleven.

De belangstelling van vader en zoon gaat toch uit naar DAF en die waren volop aanwezig.

Helaas bezit ik geen deelnemerslijst maar op de grote foto zijn de 55Mcoupe van Henry Minard en de 66M1.3coupe van Laurent herkenbaar, wie de 55sedan rijd is mij niet bekend.

In januari 2005 zal wederom een ijsrace georganiseerd worden waar ook u met uw DAF van harte welkom bent !.
kijk voor meer informatie op www.circuitserrechevalier.com

50e Neige et Glace 2004
Patrick Zaniroli Promotions heeft de Neige et Glace nieuw leven in geblazen.

De eens zo beruchte rally is nu een klassiekerrally en wordt verreden aan de voet van de Franse Alpen.

Ruim 40 equipes verdeeld in 2 klasse gingen in deze vernieuwde editie van start.
In de regularite-klasse de DAF equipes Claude en Dominique Laurent in hun 66M1.3coupe en
Henri Minard met Nicole Phillibert in een 55Mcoupe.


Claude Laurent - Dominique Laurent 11e
Henri Minard - Nicole Phillibert 21e

7e Inter. Historische Horneland Rally 2004
De Horneland Rally blijft een pittig evenement, maximaal 120 equipes mogen deelnemen en de auto mogen niet gebouwd zijn na 31 december 1976.

Het totale veld is verdeeld in een Tour en een Sportklasse die verdeeld over drie trajecten zo'n 800 a 900 km's moesten afleggen in 24 uur wat inhoud dat er toch stevig door gereden dient te worden.

Het bijzonderreglement was duidelijk, houd je aan de voorgeschreven snelheden overtreding wordt bestraft !!

Technisch en sportief gezien ging het de twee DAF equipes zeer goed, Henry van Benthem en Leon Janssen met de DAF31 komen tot een mooie 40e plaats en Jan v.d Meer met Joan v.d Lustgraaf in de DAF55M op een 57e plaats in hun sportklasse.
  


6 - Heures de Seraing 2004
Een 44 laat zich niet kennen in de bergen !!

De 6-uren van Seraing mag gerekend worden tot de zwaardere ritten / classicrallies.

Gereden wordt in de Belgische Ardennen wat voor de deelnemende DAF44 van Bernard en Delcoffe een pittig klusje is tussen de jongens met veel motorvermogen.

De 2004 editie kenmerkte zich door nog al wat fouten in het routeboek die een aantal heftige gesprekken tot gevolg had tussen equipes en organisatie.

Ondanks dat was een 56e plek in het algemeen klassement voor de DAF equipe toch een mooie opsteker in hun prille ritten/rally carrière.

foto: Piere Randaxhe van www.belgiumclassicrally.com

9e Tour du Hainaut 2004
equipe Jan van de Zalm - Jan van Ockenburg  1e in hun klasse A en een 9e in het Algemeen wedstrijd klassement.

40e ELE Rally
2004


Dit jaar helaas maar 1 DAF aan de start.
Rens v.Dijk - Paul v.Mierlo in hun DAF66M van het AMIGO Rally Team.

Voor Rens zijn eerste rally dit jaar, zijn bedrijf gaat toch voor de sport !

KP1 en KP2 gingen nog onwennig maar voorspoedig.

KP3 ging al sneller en werd een er paaltje geraakt zonder nadelige gevolgen.

op KP4 slaat een steen hard tegen de as en in de variomatic en moeten zij helaas de rally staken, teleurgesteld duwen zij hun auto naar de ambulance.


Foto van Klaas Huvenaar

Saint Cezaire Historique
2004

Vanuit Frankrijk ontving ik deze prachtige foto gemaakt door T. Mouchet uit Grasse.

Het betreft de DAF33 van Gilbert Cristini in actie tijdens een rally van de Auto Sport Club Cezaire.

resultaten werden helaas niet vermeld



Historic Rally M2 2004


Nog niet eerder op deze site vermeld, equipe Bertre - Baeyens met een DAF55M1100.
Toch blijkt deze equipe al heel wat klassiekers te hebben verreden.
Helaas is het behaalde resultaat nog niet bekend, zodra die er is zal ik deze equipe nader toelichten.

ADAC Historic Eifel Rallye 2004

Al vroeg in dit jaar hoorde wij dat Jan van Elderen zijn werkelijk perfecte 555-replica had verkocht en nu zien wij die zelfde auto in voormalige fabrieks kleuren weer terug, en hoe !

Jules Notermans is de nieuwe trotse bezitter van deze auto en met een nobel doel !

Jules is al enige jaren lid van de Duitse vereniging "Slowly Sideways", met een NSU, een vereniging opgericht door rallyfotograaf Reinhard Klein met als doel ex fabrieks rallywagens te behouden en aan het plubliek te blijven tonen en Jules Notermans voegt nu zijn 555-replica aan hun indrukwekkende deelnemerslijst toe.

De vereniging "Slowly Sideways" verzorgt als bij programma z.g.n. demo-rallies.

Er wordt stevig door gereden maar beslist niet op de limiet, de auto moet beslist in vorm blijven maar het plubliek moet kunnen genieten van deze auto's.
Er wordt geen eind klassement opgemaakt.
Deze eerste demorally met DAF van equipe Jules Notermans - Oskar Korsten verloopt tot volle tevredenheid.
De auto is snel en degelijk, over het gehele traject kon zelfs tijd op een Porsche 911T worden ingelopen, slechts een paar kleine zaken dienen te worden aangepast om de auto optimaal te houden.

Of de DAF 555-replica ook ingezet kan gaan worden in de Nederlandse competitie of demorallies, wie weet ?


foto's:
J.P. Ambaum en Paul Melief
Info: www.carformula.com
info: www.slowlysideways.com

kijk ook bij weblinks !


Prachtige auto, hou hem zo !

6-Uren van de Noorderkempen 2004

Sedert 2003 is het Belgische echtpaar Guy Horsten en Monique Ceusters met een DAF66M of 55Mcoupe actief in betrouwbaarheidritten.

Op dit moment nog in de Tourklasse waar iedere autosporter is begonnen.

In deze 6-Uren in de Noorderkempen behaalde zij een 30e plaats in 2003 was dat een 21e plaats.



met een Volvo66M 19e plaats in Coast Classic 2004


OMV-ADAC Rally Duitsland 2004
Jules Notermans - Mark Groeneveld opnieuw in actie in Duitsland.

Onder grote plublieke belangstelling is in Duitsland de Duitsland Rally verreden voor het WRC kampioenschap.

De vereniging "Slowly Sideways" verzorgde weer een mooie demorally.

Zo'n demorally vermaakt het plubliek tijdens de servicetijden van de wedstrijd equips en is tevens een prachtige gelegenheid om rallyauto's van weleer in de belangstelling te houden en de 555replica is en blijft en pracht auto.


foto's Dick Groen www.autopics.nl





Corsica is prachtig maar voor een rallywagen een sloperij, DAF teste in 1966 op dit eiland de 850cc motor en de remmen voor de 44 die toen nog in ontwikkeling was, al die onderdelen waren in een Daffodil gezet en toen maar eens kijken hoe dat gaat.

De Tour de Corse is anno 2004 in de WRC nog steeds een van de zwaarste rallies en als Historiquerally moet je er niet te licht over denken.

In de 5e editie van de historique gaan 2 DAF's 1300coupe equipes van start, Claude en Domenique Laurent en Henry Minard- Nicole Phillibert.

In een totaal veld van 55 equipes behalen zij een 19e en een 24e plaats in het algemeen klassement.

Vierhouten Pallets Nederland Rally
2004


Als enigste rally in Nederland, helaas, kan het plubliek in deze rally genieten van de rallywagens van toen.

Sinds enkele jaren bestaat er een goede samenwerking tussen de organisatie van de rally en de Vereniging Slowly Sideways uit Duitsland en was dit een mooie gelegenheid om de deelnemende DAF van Julus Notermans eens van heel dichtbij te bekijken en te zien rijden.

Jules Notermans en Mark Groeneveld lieten op KP6 dan ook zien dat hun DAF555replica zeer snel is en het plubliek was zeer onder de indruk toen zij voor een tweede ronde een bocht haaks rechts in volle drift uitvoerde.