DAF's in Autosport
Classic Rally's 1993 t/m 2000


Nadat DAF in 1975 stopte met de productie van personenauto's, gaan deze nu als klassieker door het leven en zijn er in Nederland, België Duitsland, Frankrijk, Zweden, Engeland en zelfs in Amerika DAF Clubs die al het mogelijke doen om ons vaderlands product in stand te houden.

In Nederland, België en Frankrijk zijn nog steeds een paar enthousiaste DAF Rally rijders die deel nemen in Rally's en Rallysprints en diverse speciaal voor oldtimers georganiseerde rally's zoals b.v. een London-Sydney-Marathon de Monte Carlo Rally en de Tulpenrally.

Helaas besteedt de Nederlandse pers nog te weinig aandacht aan de DAF deelnemers zodat mooie foto's beperkt verkrijgbaar zijn, gelukkig zijn de meeste DAF Rally rijders lid van DAF Clubs en hebben zij speciaal voor deze site foto's terbeschikking gesteld, wetende dat hun verrichtingen met belangstelling gevolgd wordt.

Classic S.L.S rally 1993
Binnen de DAF Club staat Theo van Blerck bekend als de globetrotter die met zijn DAF600 deelnam aan monsterritten zoals Parijs-Peking en Amsterdam - Moskou en in de USA de Route 66 volledig uit reed.

In de Classic Scheveningen-Luik-Scheveningen probeerde hij samen met Louis Visser eens een autorally uit, helaas was dit toch een andere manier van kaartlezen dan hij gewend was, er werden nogal wat foutjes gemaakt zoals toen Louis de opdracht gaf " theo hier scherp rechts " zij regelrecht het kerkhof opdraaide.

De trouwe gele DAF600 heeft pas in 2002 zijn rust gekregen in mooie ruime stalling en Theo rijd nu in groene 600.
NSU Autoslalom 1996
Deze mooie auto is van de heer J.A.M. Hofstee uit Enschede.
als lid van HARC is hij te vinden op het circuit van Zandvoort
waar nij deelneemt aan de trainingen, helaas neemt de
heer Hofste niet deel aan rallies of races.




1974 Sarum Autocross (GB)


een bekende auto en rallycrosser in Engeland is Jhon Bevon.
Vijf keer werd hij autocross kampioen in door hem zelf
gebouwde auto's, op de foto is hij in actie met een door
de fabriek geprepareerde 66M 1300cc
Classic Scheveningen-Luik- Scheveningen Rally 1996
Liane van der Vaart - Fred van Doorne

Jacques van Luijt (D)
van 1976 t/m 1978
De in Duitsland wonende Nederlander is nog steeds DAF rijder.

In de jaren 1976 t/m 1978 was hij met zijn 55marathon regelmatig deelnemer aan slaloms in het Duitse Hessen en behaalde in zijn klasse leuke successen.

In 1977 behaalde Jacques een 2e plaats in Bayrische ADAC Meisterschaft Endlauf, zijn 55M1.1 was voorzien van een grotere Weber en bracht het vermogen naar circa 70pk.
Winterchallenge to Monte Carlo 1999

Vijf dagen afzien in regen en sneeuw, dat waren de ingrediënten
voor deze winterse klassiekerrally.

Een rally die onder meer vanuit het Nederlandse Noordwijk vertrok
om via een barre tocht in Monte Carlo te eindigen.

Ruim 220 deelnemer waaronder Paul en Mark van Doorne met hun DAF55Marathon 1968 de auto de speciaal gebouwd is voor de legendarische rit van Londen naar Sydney in 1968.

Het Algemeen klassement was een groot Nederlands succes 1e en 3e plaats voor Nederlandse deelnemers.

In de Classics catogorie wisten Paul en Mark beslag te leggen op een mooie 4e plaats
Jan van Elderen   (Belgie)

Jan van Elderen is sinds 1973 actief in de Rallycross, zijn allereerste auto was een FIAT model 850 uitgerust met een DAF motor op de achterbank en VARIOMATIC.

Helaas zijn van deze FIAT Variomatic geen resultaten bekend maar Jan heeft met deze wagen duidelijk veel ervaring opgedaan tot dat hij in 1977 met een DAF55coupe Marathon deel neemt aan het Belgische rallycross kampioenschap en het seizoen afsluit met een mooie
16e plaats Algemeen.
In de jaren 1978 tot en met 1983 reed Jan met een DAF 66 die vanwege de homologatie als Volvo66 moest worden ingeschreven, met de auto werden volgende resultaten behaald

1978 4e Belgisch Kampioenschap in 1600cc klasse
1982 9e Belgisch Kampioenschap
19832e Nederlands Kampioenschap
1983 4e Belgisch Kampioenschap


op dit moment rijd Jan met BMW Z3 met 5000cc motor in de rallycross maar prive bezit hij de mooiste DAF555 replica met 140pk motor.
  
  
Coupes des Alpes 1999
26 juni t/m 3 juli 1999

In het verleden heeft DAF in deze zware Alpenrally diverse malen zijn klasse getoond en gewonnen in 1968 1e in het Algemeen klassement.

In de Coupes des Alpes nu als rally voor klassiekers met een lengte van zo'n 2800 km en 62 deelnemers scoorden Frank en Tom van Doorne en keurige 18e plaats in het algemeen klassement ver voor diverse snelle Alfa's, MG's en Triumphs, vooral bergaf was de DAF sneller en wendbaarder.
Ed von Tongelen
Red Baron Classic Racing Team


Binnen de groep DAF rijders is Ed von Tongelen geen onbekende, onze man uit het Limburge Schinveld is al zo'n 30 jaar actief in de autosport en heeft in de loop der jaren een mooie verzameling race en sportwagens opgebouwd waaronder een aantal ex DAF fabriekwagens.

In seizoen 1995 / 1996 nam hij met zijn DAF 55 Groep2 uit 1969 deel aan diverse wedstrijden op circuit Zandvoort in HARC competitie waarin onder meer ook Arnoud Stam is begonnen.
Ed zijn voorkeur gaat uit naar lange afstand racing en heeft dan ook zijn hart verpand aan de Duitse Nürburgring en het Hockenheim circuits waarin hij nu deel neemt in het Youngtimer klassement.


Het Duitse Youngtimer Klassement bestaat uit races en heuvelklims in Duitsland zoals een 500 km race op de Nürburgring en in België

Op de foto rechts Ed in actie tijdens de Bergische Löwe 1997, in deze wedstrijd weet Ed beslag te leggen op een mooie klasseoverwinning.

Seizoen 1997 is een goed seizoen voor Ed von Tongelen, hij sluit het seizoen af met een 97e plaats in het Algemeen klassement van in totaal 210 deelnemers en zorgt voor de nodige aandacht van de pers.
Op dit moment is Ed van Tongelen druk bezig zijn Red Baron Racing Team uit te bouwen en het een professioneel karakter te geven, een team waarin meerdere auto's actief zullen zijn.

Wij hopen dat de DAF55 groep2 nog jaren deel zal blijven uit maken van het team en dat wij in het seizoen 2002 alle verrichtingen en uitslagen kunnen volgen via de eigen website van het team die binnenkort actief zal zijn.

 

Gilles Dischamp
Frankrijk

Vanuit Frankrijk deze 4 mooie actie foto's van
Gilles Dischamp.

Helaas ontbreekt de informatie over deelnames en behaalde resultaten met deze DAF66Marathon in groep2 uitvoering.

Wel is bekend dat hij in 2003 de rally Monte Carlo Historique wil gaan rijden en daar nog enkele active DAF rijders voor zoekt om samen een team te vormen.





 
Rallytraining op Rallycrosscircuit Valkenswaard
Arnout Stam - Carla van Moorsel
DAF Competion Team 1998 tot heden.


Na het behalen van hun rallylicentie in 1998 en het prepareren van de DAF55,
schrijven zij in voor het Nederlands rallysprint kampioenschap van dat jaar.

Het seizoen 1999 en 2000 gaan voor het team steeds beter en 2001 belooft zelfs een aantal punten in het rally kampioenschap.


ELE Rally 2000
winnaar van twee proeven !
maar helaas toch uitgevallen.


Rallysprint Hulst 1998
Een 79e plaats algemeen
in een veld van 120 deelnemers.


1998 Als lid van HARC op circuit Zandvoort



DAF's in Autosport
Classic Rally's 2001

Anno 2001 stijgt de belangstelling voor de DAF variomatic nog steeds en vooral het sportieve karakter van de Marathon modellen in het bijzonder.
DAF rijders als Paul en Martin van Doorne, Arnoud Stam, Lilian van de Vaart, Paul Hoefsmid - Bert de Boer en een behoorlijk aantal franse rijders blijven in DAF sportief actief en er gaan geruchten dat er nog nieuwe equipes bijkomen zodra hun DAF's klaar zijn voor de rallysport,

4e Rally Monte Carlo Historique 2001
Sedert 1911 is de Monte Carlo Rally een begrip in de autosport, een overwinning in deze rally geeft roem en aanzien en spreekt al jaren tot ieders verbeelding.
De start van de Monte Carlo Rally is ieder jaar weer de opening van het nieuwe rally kampioenschap die dan direct in slechte weersomstandigheden verreden dient te worden.
De Rally Monte Carlo Historique verreden van 26 t/m 31 januari 2001en geheel in traditie is gestart vanuit: Oslo (N) 2400 km, Turijn (I) 750 km, Reims (Fr) 720 km, Barcelona (SP) 670 km en vanuit Bad Homburg (D) 1000 km.
De aanlooproutes brachten de meer dan 240 deelnemers naar de omgeving Burzet waar 6 klassements proeven werden verreden met Monaco als eind doel, vanuit Reims starten de enigste twee DAF equipes in deze rally, twee volledig Franse equipes.


H.Minard - R.Berry rijden met de 55Marathon1100 een zeer solide rally, ondervinden geen enkel probleem en behalen zonder schade de finish met als resultaat een 74e plaats in het Algemeenklassement.
DAF66 Coupe-Marathon 1.3 equipe H. de Gail - D. Jacquimin
deden het in de sneeuw werkelijk uitstekend, na 2 proeven op dag 1 stonden zij 2e algemeen en na totaal 6 proeven op de 2e dag 5e algemeen

Het uiteindelijke resultaat is een zeer fraaie 12e plaats in het Algemeenklassement en dat op een startveld van 214 equipes
Christiaan Boileau
met een 55M Grp-2 actief in klassieke autorallies en betrouwbaarheidsritten van België.
Sinds kort is in het Belgische kampioenschap Chris Boileau actief met zijn 80pk sterke DAF 55 marathon, Chris is nog volop bezig zijn DAF meer motorvermogen mee te geven en in zijn zoek tocht naar onderdelen heeft hij veel steun van mede club leden van DAF Club België
Ondanks zijn beperkte motorvermogen presteerde Chris uitstekend in Michy Rally van augustus en de Ciney Classic Rally van september 2001

Christiaan samen met echtgenoot in augusts dit jaar
tijdens de Michyrally 1e Alg. Historic klassement


Christiaan Boileau in actie tijdens de 4e Ciney Classic Rally 2001
In totaal 103 auto's aan de start en Chris weet de voledige winst te behalen, 1e Alg. Klassement

 

DAF Competion Team 2001
Arnout Stam - Hein Kloosterman

In het seizoen 1999 en 2000 ging het team steeds beter en 2001 belooft zelfs een aantal punten in het rally kampioenschap.

De auto is goed onderhanden genomen en met de ervaren nieuwe navigator Hein Kloosterman kijkt Arnout Stam vol vertrouwen het nieuwe seizoen in.
Voor 2001 staan diverse Rallysprints op het programma waarvan hier een paar fraaie foto's.


Golden Tulip Rally 2001
Rallysprint Zoetermeer 2001
Amsterdam Rallysprint 2001


Arnout Stam met gast navigator Eugene Wijnen in actie tijdens de In een veld van snelle Ford's, Subaru's en BMW weten zij zich als 6e in hun klasse voor klassiekers en 46e algemeen te klasseren.
   Dat het er heet aan toe gaat in de rallysport is bekend, men rijd er zeer scherp en op de limiet van de auto en dat Arnout de DAF naar betere positie wil brengen is ook begrijpelijk, maar dat het kan mis gaan bewijzen deze foto's.

In de Rallysprint van Zoetermeer ging het volledig fout !
Van Staveren Zuiderzeerally 2001

De laatste rally van het seizoen, verloopt goed,
van de 40 gestarte deelnemers behalen er slechts
24 de eindstreep waaronder DAF equipe
Arnout Stam - Hein Kloosterman.



Henry v. Benthem - Leon Janssen
met daffodil type 31

35e in Sportklasse van de 7-Uren van Emmeloord 2001 en
13e in Sportklasse in de Classic SLS Rally 2001


Henry en Leon rijden met hun daffodil uit 1965 echte Klassieker rallies. Dit zijn zwaardere kaartleesritten over wat langere afstanden die ook deels in het buitenland plaats vinden.

Hun auto is standaard, zonder opvoersets of rolbeugels, kwaliteit van bestuurder en navigator zijn veel belangrijker en dat kunnen ze goed, toch zouden ze graag iets meer snelheid in de daffodil willen hebben om tijdverlies wat in te kunnen lopen en wat sneller de berg op in Belgie of Luxemburg.

Wim Taveirne (B)
2000 en 2001
Wim Taveirne is reeds jaren een trouw lid van DAF Club Belgie en bezit nog steeds deze DAF 55M.

In de jaren 2000 en 2001 reed Wim als navigator samen met Ronny Hosten als piloot in diverse Belgische Regematigheids rallies en Historic Rallies.

Zo reden zij 2x de Rally "Venetie van het Noorden met redelijk resultaat en 2x de Historic Rally van Ieper die zij helaas door technische problemen beide keren niet konden uitrijden waarvan een keer met een gebroken variomatic, daarbij hadden zij nogal problemen met een over verhitte motor en dus veel te lage snelheid.

"Historic Rally van Ieper"

"Venetie van het Noorden"

"Slalom van Houtem"

"Rally Montenberg"
 Wim is op dit moment bezig de auto te voorzien van een 1397cc motor om weer te kunnen deelnemen aan rallies en rallysprints.

Wellicht is Ronny Hosten weer zijn navigator, zijn jaren ervaring als Toyota rijder zullen zeker van pas komen. De vader van Ronny was ooit DAF Dealer in Belgie.

Conrad Euregio Classic Rally
2 t/m 4 November 2001

De Stichting Rallysport Twente organiseerde dit jaar 3 evenementen gelijktijdig n.l. de Twente Rallysprint de Conrad Euregio Rally en de Conrad Euregio Classic Rally.
Rondom van het Overijsselse Weerselo werd de rally verreden helaas zonder veel publiek, die waren allemaal naar het Industrieterrein van Hengelo gekomen waar de klassementsproeven van de rallysprint werden verreden en hier konden zij de auto bijna aanraken, het was dan ook volop genieten voor het publiek.
Het totale deelnemersveld was helaas niet te groot maar voor de echte DAF-fans zeer de moeite waard omdat 2 DAFteams hadden ingeschreven.


  
 


Startnummer 74:
Arnout Stam - Hein Kloosterman

met hun DAF55 Marathon gingen zij ook in deze rally weer voluit, tijdens een proef schampte Arnout een flinke steen waardoor het stuurhuis van de DAF een raar geluid ging maken maar na controle besloot men de rally toch uit te rijden.
  Startnummer 75:
Paul Hoefsmit – Bert de Boer

Na een jaar van afwezigheid in de actieve rallysport opnieuw aanwezig en vanaf nu met een DAF66M Coupe 1300.

De auto was nog maar net rallyklaar en voor het team was het ook meer een test van de Daf en opnieuw de rallysfeer proeven ze reden dan ook een degelijke rally en na afloop waren er voldoende ideeën om hun wagen aan te passen aan de wensen.



DAF's in Autosport
Classic Rally's 2002

Het seizoen 2001 is nog in volle gang als de equipes al weer bezig zijn met de plannen voor seizoen 2002, zeker 4 DAF teams zullen in meerdere Classicrally's en Rallysprints gaan deelnemen.

Equipe Arnout Stam - Hein Kloosterman met DAF55Marathonzullen ook in 2002 weer voluit moeten gaan om de ervaring van equipe Paul Hoefsmit - Bert de Boer met de DAF66 Marathon coupe 1.3 te kunnen kloppen, van beide teams hopen wij nog vele mooie foto's te kunnen plaatsen.
Nieuwe teams in 2002 zijn het echtpaar Eugene en Monique Wijnen die met een DAF55 Marathon hun eerste seizoen zullen starten, helaas is van hun auto nog geen foto vrijgegeven.
Van een tweede nieuwe equipe is wel een foto vrijgegeven !
deze prachtige DAF66 Marathon 1.3 Gordini is van Rens van Dijk uit Mierlo-Hout, wie zijn navigator gaat worden is nog niet helemaal bekend duidelijk is wel dat dit een beest van rallywagen is.

De bouwer van de auto is niet minder dan Andre van Brussel, bekend uit de rallycross met de 66coupe van Team Nieuwe Revu.

In het nieuwe rallyseizoen 2002 zullen wij zoveel mogelijk datums / rally's proberen te vermelden waarin onze DAF Teams deelnemen zodat u persoonlijk bij de klassementsproeven aanwezig kunt zijn om de DAF's en hun berijders de sporen te geven .
5e Rally Monte Carlo Historique 2002


Ex fabriek equipe Laurent - Marche probeerde het dit jaar eens in een klassieker met een gehuurde 66Mcoupe1.3.

H.de Gail, was met deze auto in 2001 nog erg succesvol tijdens de Monte Carlo Rally in de sneeuw, maar dit jaar met weinig tot geen sneeuw kwam de equipe Laurent - Marche met deze auto door allerlei tegenslagen niet verder dan een 284e plaats in het algemeen klassement met een groot aantal strafpunten en boetes.

Toch heeft aurent besloten weer met DAF te gaan rijden maar danwel Historiquerallies.
  The Winter Trial 2002

Is voor equipe Erik en Margrethe ten Hove goed en succesvol verlopen.
Met hun uit 1968 daterende DAF 55M reden zij in de CLUB Klasse en wisten daar een keurige 2e plaats te bezetten en werden zij het beste MIXED equipe.

2002
Rally des Princesses

L. van der Vaart - J. van der Kroft
3e plaats Dames Trophy
Internationale Historische Hornelandrally 2002

De Historische Hornelandrally is een zeer mooie en zware kaartleesrally waarin de deelnemende auto's zoveel mogelijk standaard kunnen blijven.
In totaal 143 deelnemers aan de start in Weert, 84 in de superklasse en 39 in desportklasse schreven zich in voor de 2002 editie.

Henry v. Benthum en Leon Janssen schreven hun daffodil in voor de superklasse en eindigde als 44e in hun klasse.

's nachts in omgeving van Honnoy.


in de vroege ochtend dwars door Roumont.</font>




10e Classic Rallye du Maroc
2002

Vanuit Frankrijk ontving ik per e-mail deze foto van een 66M1.3 Coupe ergens in Marokko.

Deze auto zagen we eerst in de Historic Monte Carlo Rally van 2001 en 2002 maar volgens het e-mail bericht is nu Claude Laurent de eigenaar en rijder van de auto.

Het behaalde resultaat in deze klassieker is niet vermeld.
   Rallye des Legendes (B) 2002


In de Marathon klasse vinden we twee deelnemende DAF's 55M, het rally echtpaar Boileau en equipe Michael Versaevel - Cynthia Cheron.
In een totaal veld van 98 deelnemers eindigen de DAF's op een 9e en een 27e plaats algemeen.
Gilles Dischamp (F)
Gilles Dischamp schrijft ons dat hij met regelmaat met zijn 66M gr.2 deelneemt aan lassiekerrallies in zijn regio in Frankrijk, maar helaas vermeld hij geen resultaten en ontbreekt op internet ook informatie over zijn deelnames en resultaten.

12-Uren van de Vlaamse Ardennen 2002
Jan van der Zalm - Jan van Ockenburg klasseren zich als 9e in de Classicklasse van deze Belgische klassieker.

Van Zalm en Ockenburg rijden bijvoorkeur in Belgie, de kosten voor deelname zijn lager dan in Nederland en de omgeving en dan vooral het platteland met zijn smalle wegen is zeer geschikt om rallies en kaartleesritten uit te zetten en te rijden.


38e Paradigit ELE Rally 2002

Op 1 en 2 juni jl. is in het Brabantseland de ELE-rally verreden,
het zeer droge en warme weer maakte van de ELE-rally ware veldslag.
Twee DAF equipes aan de start:    met de 66coupe zijn dat Paul Hoefsmit - Bert de Boer en met de 66sedan Wim Luijbregts - Rens van Dijk

 
Aan de start totaal 73 auto's verdeeld over een rallyklasse en de historischeklasse.
Voordat een proef word verreden gaat een zogenaamde 0-rijder de baan op die het traject controleert op veiligheid en of alle officials er klaar voor zijn.
De 0-rijder moet het traject op hoge snelheid rijden en helpt daarmee ook de baan schoon te maken zodat de wedstrijdrijders hogere tijden kunnen zetten en alle equipes op nagenoeg dezelfde wegcondities kunnen rijden.


 
 


 




In de Historischeklasse waren 2 daf's 66 actief.
Met startnummer 100, als 0- rijder ingezet, de prachtige en zeer snelle nieuwe 66-1300 van Rens van Dijk, die voor deze gelegenheid met bestuurder Wim Luijbregts een equipe vormde.

Voor de auto was het een test, wat kan die, wat doet die en hoe hard gaat die, heel hard, de auto is perfect en in handen van Wim Luijbregts gaat die auto bloed snel en daar heeft het plubliek zeer van genoten, helaas voor een 0-rijder geen wedstrijd punten.

DAF 66Coupe equipe Paul Hoefsmit en Bert de Boer reden wel degelijk voor de punten, na een winter sleutelen was de auto toch sterk verbetert en bleek de auto ook weer zeer betrouwbaar.

Het zeer warme weer had het parcours hard en droog gemaakt waardoor vele van de weg raakte of door oververhitting van de motor uitvielen, de gehele rally kende maar liefst 50% uitvallers.

Paul en Bert behaalde een mooie 2e plaats in hun klasse en waren op de proeven 1-3-10-12 en 15 sneller dan Erik van den Tilla in een Cooper S en dat heeft de DAF-rijders zeer goed gedaan.






  Amsterdam Rallysprint 2002
  
Onder grote publieke belangstelling is op 8 september jl. de 20e editie van de Amsterdam Rallysprint verreden.

Onze belangstelling ging toch vooral uit naar de Historic klasse van in totaal 14 deelnemers waaronder onze 3 DAF's die bij het langs en doorkomen gejuich en applaus ontvingen van het plubliek.

Met startnummer 111 equipe Paul Hoefsmit - Andre Schoonenwolf reden degelijk en betrouwbaar over het snelle parcours, de motor van de DAF 66M 1.3 Coupe heeft minder pk's maar is betrouwbaar.

Met startnummer 112 equipe Rens van Dijk - Han van den Reek, nog wat onwennig in hun eerste seizoen, bleken bij aanvang van de eerste run zeer snel maar helaas onstonden problemen met de remmen die niet zo eenvoudig te verhelpen waren zodat zij de 2e run zonder remmen van start gingen en niet de tijd konden noteren die bij deze auto zou moeten passen.

Met startnummer 113 equipe Arnout Stam - Eugene Wijnen, zoals verwacht snel en betrouwbaar op een wijze zoals wij die van Arnout kennen en graag zien.

Vooraf konden alle rijder het parcours goed verkennen en hun pacenotes maken maar vooral kennis maken met het wegdek en dat was kurk droog en strak zodat zij voor de start nog even snel de juiste banden konden monteren.

Tot tweemaal toe moest de organisatie de wedstrijd even onderbreken om het vertrekkende vrachtverkeer vrije doorgang te kunnen geven, en dat had wel als nadelig gevolg dat de derde run niet van start kon gaan mede ook omdat er een vergunning was tot 18.00 uur.

En juist op dat tijdstip viel de regen met bakken uit de hemel en daar had met name Arnout Stam juist op gehoopt want glade wegen, dus lekker dwars, dat zijn pas de juiste omstandigheden voor DAF's.






klassering DAF equipes
Historic Amsterdam Rallysprint 2002


Arnou Stam - Eugene Wijnen een 6e plaats.
Paul Hoefsmit - Andre Schoonenwolf een 9e plaats.
Rens van Dijk - Han van den Reek een 11e plaats.


  

Golden Tulip Rally 2002
Equipe Paul Hoefsmit - Bert de Boer en Arnout Stam - Hein Kloosterman zijn trouwe deelnemers aan de Golden Tulip Rally zo ook dit jaar.
Opnieuw blijkt de 66 Marathon van Hoefsmt - de Boer enorm betrouwbaar en zij rijden naar een mooie 15e plaats in het Historic klassement.

Helaas moeten Arnout en Hein met de 55 Marathon de strijd staken.

   


foto: wimo-fotografie
Vierhouten Pallets Nederland Rally
&
Rallysprint Barneveld 2002

Mooie smalle en gladde wegen, regen, hagel en een parfecte organisatie, dat waren de ingredienten in Barneveld en de juiste condities voor de DAF66 van Rens van Dijk en Edwin Visser.

Na het remmen probleem in Amsterdam nu zonder technische problemen een prachtig resultaat.
In een veld van 45 deelnemers voor de Rallysprint reden zij in de Y-klasse ( Yountimers )

Na een mooie 4e, 3e, 4e en een 3e tijd in hun Y-klasse te hebben gereden werden zij

31e Algemeen Rallysprint klassement en
4e in de Yountimerklasse.

Conrad Classic Rally 2002


De laatste rally van het rallyseizoen is de alom bekende combinatie van Conrad Euregio Rally - Twenterallysprint en de Conrad Classic Rally.

Helaas zien wij van de drie bekende rallydafs alleen de equipe Paul Hoefsmit - Bert de Boer met de 66Marathon.
Als zij de Classic netjes uitrijden en punten scoren kunnen zij hoog in het Nationaal kampioenschap eindigen omdat Arnout Stam en Rens van Dijk hebben niet ingeschreven.

En opnieuw blijkt de 66Marathon betrouwbaar en de kwaliteit van rijder en navigator hoog, zij eindigen op een keurige 6e plaats in hun klassement

Met het behaalde resultaat eindigen zij het seizoen met een 3e plaats in Nederlands Historisch en Klassiek Rallykampioenschap 2002.